2023. 12. 13.

Olaszország “legjóképűbb férfija” otthagyja a modellkedést, hogy pap legyen

Edoardo Santini a közösségi média felületén osztotta meg a napokban a nagy port kavaró hírt, miszerint meghozta hivatásbeli döntését, így, „ha Isten is úgy akarja, pap lesz”.

A 21 éves Edoardo Santini úgy döntött, hátrahagyja ígéretes modellkarrierjét, és papnak készülve beiratkozik a szemináriumba. A lépés meglepő lehet, tekintve, hogy Santini 2019-ben megnyert egy országos versenyt, így az “Olaszország legjóképűbb férfija” címet viseli. Jó megjelenésével és megnyerő személyiségével úgy tűnt, hogy a hírességek élvonalához csatlakozik. Istennek azonban más tervei voltak a fiatalemberrel.

Az izgalmas hírt egy videóban osztotta meg, amelyben elmagyarázta, hogy döntését részben azok az emberek segítették, akik megmutatták neki, hogy mit jelent Egyháznak lenni, és erőt adtak neki ahhoz, hogy utánajárjon a hivatásbeli kérdésnek, amely gyermekkora óta foglalkoztatta. „Félelemből sokáig nem mertem elmélyedni ebben a kérdésben” – mondta.

Az olasz fiú korábbi posztjaiban is felvállalta hitét a közösségi médiában, és több ízben beszélt arról, hogy foglalkoztatja a papi hivatás. “Istenben élni nem azt jelenti, hogy bezárkózunk a templomba, hanem azt, hogy teljesebben éljük az életünket”. Santini döntése alapos mérlegelés és felkészülés után született meg. Elmondta, hogy a döntés megrémítette az elutasítástól való félelem miatt. Tavaly azonban két pappal élt együtt, amit élete legszebb élményének tart. Ez a lelki tapasztalat lehetővé tette számára, hogy -az ő szavaival élve- a mindennapi életben megtalálja a választ, amit remélt, ami felülről érkezett hozzá.

hirdetés
 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Edoardo Santini (@_edoardosantini_) által megosztott bejegyzés

A toszkánai születésű fiú táncot és színészetet is tanult, és bár felhagy a modellmunkával, a színészettel és a tánccal, “de nem hagyok fel minden szenvedélyemmel, csak másképp fogom megélni azokat, felajánlva őket Istennek” – fejtette ki. Santini felidézte nagymamája vágyát is, hogy valami mélyebbet keressen az életben, és elmondta, hogy belefáradt abba, hogy mások akaratát teljesítse, és olyan fotókat posztoljon magáról, amelyeken látszólag boldog. Santini azzal zárta az Instagram felületén megosztott videót, hogy bár nem tudja, pap lesz-e belőle, azért van a szemináriumban, hogy felfedezze hivatását.

Most az egykori modell teológiai tanulmányokkal van elfoglalva, emellett két plébánián is szolgál a Firenzei Egyházmegyében. Történetével remélhetőleg más fiatalokat is arra inspirál, hogy figyeljenek a lehetséges hívásra, és félelem helyett mondják ki az igenjüket Istennek. Kérjük Isten áldását Edoardo életére!

Hasonló történet Dolores Harté, aki Elvis Presley-vel is együtt játszott, és felkapott hollywoodi színésznő volt az ’50-es-60-as években, mégis úgy döntött, hogy mindent hátrahagyva követi Isten hívását, és szerzetesnő lesz:

„Minden egyes szerepemért imádkoztam” – színésznőből lett apáca Dolores Hart

Borítókép - Fotó: Instagram/ Edoardo Santini

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés