2021. 06. 09.

„Minden egyes szerepemért imádkoztam” – színésznőből lett apáca Dolores Hart

Melyik kislány ne ábrándozna arról, hogy színésznő lesz? Dolores Hart is erről álmodott és meg is valósította. Az Úr azonban a vörös szőnyegről hívta el őt, hogy szerzetesnővér legyen.

Dolores Hart az 50-es évek végén, 60-as évek elején felkapott színésznő volt Hollywoodban, ma szerzetesnővér, a szigorú Benedek-rendi regula szerint él és dolgozik. A fiatal, elvált szülők gyermekeként felnövő Dolores a szívében hordozta az Isten iránti gyermeki szeretet és a színészet iránti rajongást is.

„Imádkoztam, hogy színésznő lehessen belőlem és tudtam, hogy Isten mellettem van.”

1957-ben, 19 éves korában Elvis Presely mellett debütált a Loving You című filmben. A mozi elsöprő sikert hozott neki és fényes karrierrel kecsegtette. Sok filmet forgatott ezt követően, azonban a rengeteg munka és azt követő siker mellett sem feledkezett meg személyes kapcsolatáról Istennel.

„Hollywoodban minden reggel hatkor keltem, akár dolgoztam, akár nem, hogy misére menjek és áldozzak.”

hirdetés

Amikor először járt a Connecticuti Regina Laudis apátságban, pihenni ment oda, azonban tudta, hogy ez több volt puszta látogatásnál. Karrierje során folyamatosan érezte a halk hívást, amely a szívét újra és újra a szerzetesnővérek felé fordította, azonban a végső döntésre akkor jutott, mikor a házasság és a szerzetesi lét között kellett választania. Felbontotta a jegyességet és 24 éves korában hátrahagyva sikert, pénzt, csillogást és a család ígéretét egy férfi mellett, akit szeretett, belépett a rendbe.

Mióta otthagyta Hollywoodot, összesen háromszor állt kamera elé. Ebből az egyik a God is the Bigger Elvis című életrajzi dokumentumfilm, mely a visszaemlékezései mellett a rendbéli életébe is betekintést nyújt.

forrás: God is the Bigger Elvis

Lovas Csenge

Borítókép: irelandsown.ie

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Filmajánló Példaképek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás