2021. 06. 09.

„Minden egyes szerepemért imádkoztam” – színésznőből lett apáca Dolores Hart

Melyik kislány ne ábrándozna arról, hogy színésznő lesz? Dolores Hart is erről álmodott és meg is valósította. Az Úr azonban a vörös szőnyegről hívta el őt, hogy szerzetesnővér legyen.

Dolores Hart az 50-es évek végén, 60-as évek elején felkapott színésznő volt Hollywoodban, ma szerzetesnővér, a szigorú Benedek-rendi regula szerint él és dolgozik. A fiatal, elvált szülők gyermekeként felnövő Dolores a szívében hordozta az Isten iránti gyermeki szeretet és a színészet iránti rajongást is.

„Imádkoztam, hogy színésznő lehessen belőlem és tudtam, hogy Isten mellettem van.”

1957-ben, 19 éves korában Elvis Presely mellett debütált a Loving You című filmben. A mozi elsöprő sikert hozott neki és fényes karrierrel kecsegtette. Sok filmet forgatott ezt követően, azonban a rengeteg munka és azt követő siker mellett sem feledkezett meg személyes kapcsolatáról Istennel.

„Hollywoodban minden reggel hatkor keltem, akár dolgoztam, akár nem, hogy misére menjek és áldozzak.”

Amikor először járt a Connecticuti Regina Laudis apátságban, pihenni ment oda, azonban tudta, hogy ez több volt puszta látogatásnál. Karrierje során folyamatosan érezte a halk hívást, amely a szívét újra és újra a szerzetesnővérek felé fordította, azonban a végső döntésre akkor jutott, mikor a házasság és a szerzetesi lét között kellett választania. Felbontotta a jegyességet és 24 éves korában hátrahagyva sikert, pénzt, csillogást és a család ígéretét egy férfi mellett, akit szeretett, belépett a rendbe.

Mióta otthagyta Hollywoodot, összesen háromszor állt kamera elé. Ebből az egyik a God is the Bigger Elvis című életrajzi dokumentumfilm, mely a visszaemlékezései mellett a rendbéli életébe is betekintést nyújt.

forrás: God is the Bigger Elvis

Lovas Csenge

Borítókép: irelandsown.ie

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Filmajánló Példaképek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás