2023. 12. 08.

„A napló segít, hogy ne csak sodródjunk, hanem minden nap Jézus kezét fogva éljük az életünket” – villáminterjú a Hétről hétre ötletgazdájával

Miért jött létre a Hétről hétre imanapló? Kiknek szól és mi a célja? Miben más az új, mint a tavalyi kiadvány? Többek között ezeket a kérdéseket válaszolta meg Szilágyi Anna, a Hétről hétre napló ötletgazdája. A naplót december 10-ig még kedvezményes áron szerezhetitek be. 

Miért találtad ki, hogy a 777-nek legyen naplója?

Amikor megszületett bennem az ötlet, hogy adjunk ki egy ima-és határidőnaplót, az vezérelt, hogy legyen valami a kezünkben, amely segít, hogy minden nap tudatosan építsük az Istennel való kapcsolatunkat és az önismeretünket. Hogy ne csak sodródjunk az életünkben és kicsit fellélegezzünk vasárnaponként a miséken, istentiszteleteken, hanem minden egyes nap Jézus kezét fogva éljük az életünket. Hiszem, hogy a Szentlélek inspirált arra, hogy megalkossuk a Hétről hétre naplót – ahogy a tavalyit, úgy az ideit  is.

Mi a célja a naplónak?

Azért alakítottuk ki azt a struktúrát, hogy minden hónapnak legyen egy központi témája, mert az szeretnénk, ha ezekben lenne lehetőségünk elmélyedni, legyen az a kommunikációnk, a hitünk, az időbeosztásunk, önmagunk szeretete, a pénzügyeink, a kapcsolataink. Olyan szerzőket kértünk fel ezekhez a témákhoz, akik tudnak kapcsolódni hozzá, és akiket mi hiteles keresztény embereknek tartunk. Így került a szerzők közé többek között Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, Baritz Sarolta Laura domonkos rendi nővér, közgazdász, Nagy Bálint jezsuita atya, Holló András tánctanár, Kozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológus. Emellett reflexiós kérdések, valamint film-és podcast ajánlók is kerültek minden hónaphoz.

hirdetés

Fotó: Hegedüs Márton

Miben más ez a kiadvány, mint az előző napló?

Már az első Hétről hétre naplót is örömmel vettük a kezünkbe, amikor megérkezett a nyomdából, de az idei második, Lélekkoordináták című kiadvánnyal még inkább elégedettek vagyunk! A kemény borítós kiadás még igényesebbé tette a naplót, és még több benne a tartalom. Igyekeztünk beépíteni az előző év tapasztalatait és az olvasói visszajelzéseket, így például figyeltünk arra, hogy kényelmesebb legyen beleírni. Tavaly könyveket, idén filmeket ajánlunk a naplóban; és ami az egyik legjobb az idei kiadványban, hogy matricacsomag is jár minden naplóhoz. Ezekkel lehet jelölni a fontos eseményeket, ünnepeket, az elvégzett teendőket, sőt evangelizációs matricáink is vannak, amelyeket akár a karácsonyi ajándék mellé lehet adni egymásnak.

Fotó:

Kiknek szól?

A Hétről hétre azt gondolom, hogy mindenkinek szól, korosztálytól és nemtől függetlenül. Sőt tovább megyek, nemcsak hívőknek, hanem keresőknek is remek ajándék lehet, mert belőle jobban megismerhetik Istent és az Ő tervét az életükre nézve.

Mi a kedvenc részed benne?

Nehéz egyet választani, mert valójában mindegyik. De ha mégis ki kéne emelnem valamit, az évszakokhoz kötődő bakancslistákat mondanám. Ezekben annyi lelkesítő és jó ötlet van, és ami talán a legfontosabb, hogy segítenek tudatosabban megélni az adott időszakot.


A Hétről hétre Lélekkoordinátákat ajánljuk a 2024-es évre határidőnaplónak, ugyanakkor hiterősítő imanaplónak is – karácsonyi ajándéknak is nagyszerű választás!

A naplót ITT előrendelheted, bevezető áron, december 10-ig 5990 forintért.

Van még egy jó hírünk: a többi könyvünkre is 15% kedvezmény jár, ha most rendelsz. 

Előrendelhető a Hétről hétre naptár és imanapló!

 

Interjú
hirdetés