2023. 10. 09.

Egy brit házaspár örökbefogadott gyermekeket nevelne fel a lottón nyert pénzükből

Sokak álma, hogy a lottózással pénzt nyernek. Legtöbbünk azt képzeli el, hogy a sok-sok pénznek köszönhetően luxusban élhetünk majd, egy brit házaspár azonban, akik szeptember végén nagyobb összeget nyertek a lottón, másokról akarnak gondoskodni nyereményükből.

100 770 fonttal, azaz több mint 45 millió forinttal lett gazdagabb nemrégiben a brit Mark és Kathleen Reece, akik évek óta szerettek volna nevelőszülőkké válni, otthonuk azonban túl szűkös lett volna árvák befogadásához, mivel három gyermekük van.

Mark rendszeresen vásárolt lottó-szelvényeket, és bár a felesége nem nagyon díjazta ezt, most végre bejöttek a számok. A férfi egy nap, mikor boltba ment, megkérte feleségét, hogy ellenőrizze a szelvényt. „Elmondtuk egymásnak a nyerő számokat, és amikor rájöttünk, hogy ez mit jelent, hitetlenkedve ültünk ott” – mesélte Kathleen. A pénzből a házaspár szeretné átalakítani a garázsukat hálószobává, hogy megnyithassák otthonukat a rászoruló gyermekek előtt. „Mindig is szerettünk volna nevelőszülők lenni” – mondta a feleség. „Markkal már sok évvel ezelőtt megbeszéltük ezt, aztán megszülettek a saját gyermekeink.

hirdetés

Érzem, hogy túlcsordul a szívemben a szeretet, amivel szeretnék más gyerekeket is megajándékozni. Annyira örülök, hogy a nyereménynek köszönhetően végre megvalósíthatjuk az álmunkat!”

A házaspár nem is tudna jobb módot elképzelni a pénz elköltésére. Történetük arra emlékeztet minket, hogy az igazi gazdagság a másokkal való törődésben és adakozásban rejlik.

Hasonlóan megindító történet Rachelé, aki életét az adományozásnak szentelte:

Nyert egymillió dollárt – Teréz anya segített neki elkölteni

Hírek
hirdetés