2018. 10. 02.

Nyert egymillió dollárt – Teréz anya segített neki elkölteni

Rachel  Lapierre úgy döntött, követi Kalkuttai Szent Teréz tanácsát, miszerint: “Adjuk meg a gazdagoknak a lehetőséget, hogy elérjenek a szegényekhez.”

Rachel Lapierre mindig is szeretett másokon segíteni. Miután már sikeresen tudta menedzselni saját modellügynökségét, valamint nővérként is dolgozott, úgy döntött, követni szeretné a példaképét, Kalkuttai Teréz anyát, és az életét az adományozásnak szenteli.

Az eset, ami megadta mindehhez a szükséges erőforrásokat végül az volt, amikor Lapierre egymillió dollárt nyert a kanadai lottójátékon 2013-ban. Nem habozott, azonnal tudta, hogy a hátralévő életét ezentúl azzal kell eltöltenie, amivel mindig is szerette volna: másokon segíteni.

Rachel története

Az 1980-as évek elején Lapierre elkezdett egy modelliskolát, ahol arra biztatták, jelentkezzen a Miss Qubec szépségversenyen, melyet később, 1982-ben meg is nyert. “Azt hittem, a modellkedés magas, kék szemű, szőke hölgyeknek való, és én egy alacsony lány voltam, sötét hajjal.” Nyilatkozta egyszer a BBC-nek.

hirdetés

Ez arra ösztönözte, hogy létrehozza saját modelliskoláját, hogy ezzel segítsen a fiatal nőknek ismertebbé válni, viszont egy idő után úgy döntött, bezárja a vállalkozást, és a négy gyereke nevelésére fordítja idejét.

Eközben az önkéntes munka életének szerves részévé vált, ezáltal a nővérkedésbe is belekóstolt, így több helyre is eljutott humanitárius szervezetek segítségével, mint például Indiába és Haitire.

A boldogság valódi jelentése

A lottó megnyerése után Lapierre még két hónapig nővérként segített másokon, majd megalapította saját jótékony szervezetét: A Le Book Huminataire-t, ami egy nonprofit szervezet, mely közösségi hálózatokat használ arra, hogy összekapcsolja a szükségben lévőket azokkal, akik tudnak nekik segíteni.

Egyes projektjei magukba foglalták  a menekült családok szükségleteinek megsegítését, szűkölködők lakásainak bebútorozását, gyerekek számára játékok gyűjtését, ezen kívül olyan szolgáltatásokat is nyújt, mint például betegek elszállítása orvosi ellátásba, vagy éppen otthont találni egy hajléktalan anyának, aki most adott életet gyermekének.

Lapierre így írja le, miért szereti munkáját: “nem olyan, mint egy átlagos munka” valamint “a lelkedet táplálja”. Lapierre munkatársait egy csapat önkéntes alkotja.

Rachel élete teljes mértékben eltér már a modellvilág csillogásától, valamint a vagyona sem akkora, mint mielőtt elvitte a főnyereményt, de ez nem érdekli őt. Az egyszerű élet és mások megsegítése őt is elvezette a valódi boldogság megtalálásához.

Számára a boldogság nem külső forrásból fakad, hanem belülről: “Azt hiszem a boldogság szívből jön. Jó dolog ha van egy új házad, autód, vagy bármid, de nincs szükséged ezekre ahhoz, hogy boldog légy. Amikor valami jót teszel másokért, az megtölti szívedet és lelkedet boldogsággal. Ettől érzed magad jól.”

 

forrás: aleteia.org

Fordította: Bartha Zoltán

 

képek: aleteia.org, bbc.com/Andreane Williams

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Nagyvilág Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás