2023. 07. 19.

Folytatódhat a Chosen sorozat 4. évadának forgatása, miután a sztrájk alól felmentést kapott a produkció

A Jézusról és tanítványairól szóló népszerű keresztény tévésorozat, a The Chosen negyedik évadának forgatása folytatódhat, miután a szakszervezet felmentést adott a produkciónak a nagy hollywoodi stúdiók elleni sztrájk alól.

A sztrájkot július 13-án jelentette be a SAG-AFTRA szakszervezet, amely több mint 160 000 tagot, köztük színészeket, újságírókat és énekeseket képvisel. A The Chosen készítői azt közölték a Twitteren, hogy a sztrájk azért érinti őket is, mert olyan színészeket foglalkoztatnak, akik a SAG szakszervezet tagjai, ebbe a körbe tartozik például Jonathan Roumie, a Krisztus szerepét játszó színész is.

A SAG-AFTRA azért kezdett sztrájkba, mert nem sikerült egyességre jutnia a Mozgókép- és Televíziós Producerek Szövetségével (AMPTP), amely a nagy stúdiókat, például az NBCUniversalt, a Disney-t és a Netflixet is képviseli. A SAG szakszervezet szerint az infláció és a streaming médiára való átállás jelentősen sújtotta az iparágat, ezek a tényezők pedig negatívan befolyásolják a munkavállalók juttatásait. Az AMPTP ennek ellenére „nem volt hajlandó olyan tisztességes megállapodást ajánlani, amely kezeli ezeket az egzisztenciális veszélyeket” – mondta a SAG-AFTRA vezetősége, így munkabeszüntetéssel fejezték ki nemtetszésüket. A sztrájk a legtöbb hollywoodi produkciót leállásra kényszerítette, ezért a stúdiók halasztották vagy törölték a készülő filmeket és sorozatokat.

A sztrájk miatti forgatási szünetről szóló eredeti közleményben Dallas Jenkins, a The Chosen sorozat rendezője így nyilatkozott: „Sajnos, a részünkről kért munka ellenére nem kapunk felmentést időben, hogy elkerüljük a leállást. Holnap olyan jeleneteket forgatunk, amelyhez nincs szükség a stábunkra, aztán várunk és reménykedünk, hogy vagy véget ér a sztrájk (ami nem valószínű, hogy hamarosan bekövetkezik), vagy kapunk felmentést és folytathatjuk a forgatást.”

hirdetés

„Igen, a helyzet felzaklat minket, mert a leállás időbe és pénzbe fog kerülni…de hozzuk az öt kenyerünket és két halunkat. A többit Isten elintézi”

– tette hozzá Jenkins. A produkció készítői azért kértek felmentést a sztrájk alól, mert a sorozat magánfinanszírozású. A kért felmentést néhány nappal később megkapták, így a forgatás hétfőtől már folytatódhatott, ami két héten belül véget fog érni. „A 4. évad teljesen független, és 100%-ban adományokból finanszírozott produkció” – biztosították a készítők a rajongókat. Ahogy a sorozat rendezője várta, Isten valóban elintézte a többit; a The Chosen ugyanis az első bejelentett sorozat, amely felmentést kapott a sztrájk alól.

A sorozat 4. évada várhatóan 2024 első negyedévében jön ki, addig is a korábbi évadok epizódjai ide kattintva nézhetők meg magyar felirattal! Ha szeretnétek a színfalak mögé látni és a forgatásba bepillantani, érdemes megnézni ezt a videót:

Egy sorozat Jézusról, ahogy még nem láttuk – The Chosen

Forrás: catholicworldreport.com

Hírek
hirdetés