2020. 06. 02.

Több évados TV-sorozat készül Jézus életéről

Szenzációs fogadtatása van annak a több évadra tervezett TV-sorozatnak, amely Jézus és a körülötte lévő emberek életét mutatja be. A The Chosen – azaz a Kiválasztott – első évadát már több mint 34 millióan látták!

Egy új, több évadosnak tervezett televíziós sorozat mutatja be Jézus és az apostolok életét úgy, ahogyan eddig még nem láttuk:  új fényben, a megszokott ábrázolásoktól kicsit eltérően, hívőknek és nem hívőknek egyaránt. A The Chosen – azaz a Kiválasztott színt visz a Szentírás lapjain található verssorokba, egy új szemszögből világítja meg mindannyiunk számára a már annyiszor hallott igerészeket. Olyan formában és minőségben teszi mindezt, amely sorra nyűgöz le szinte mindenkit, aki megnézi az idáig elkészült első évad nyolc, kevesebb mint egyórás epizódját. A színészek hitelesen adják át a Bibliában szereplő személyeket, azok életét, családi hátterét, érzéseit, így repítve minket vissza abba a világba, amelyet eddig csak a fantáziánk segítségével tudtunk kicsit valóságosabbá tenni.

hirdetés

A sorozatot egy mélyen hívő, szerény amerikai baptista filmrendező, Dallas Jenkins álmodta meg, írta és rendezte. Mindebben segítségére volt több szaktanácsadó, többek között egy római katolikus pap, egy evangélikus teológusprofesszor és egy zsidó rabbi is, akik segítettek abban, hogy a sorozat minél hitelesebb legyen teológiai, kultúrtörténeti és szociálpolitikai szempontból is: biztosra akartak menni abban, hogy a műsor a lehető legbiblikusabban, a lehető leghitelesebben készül el.

Azt követően született meg az új sorozat, hogy Jenkins még 2017-ben írt és rendezett, – majd pedig a barátja farmján – forgatott karácsonyra a gyülekezetének egy rövidfilmet ,,A Pásztor” címmel, amely Jézus születését mutatta be a pásztorok szemszögéből. A rövidfilm később felhívta az amerikai VidAngel keresztény értékeken alapuló streaming video szűrő cég figyelmét, amely ezután a Facebookon népszerűsítette, hogy felkeltse az emberek érdeklődését egy sorozat létrehozása iránt. Miután több mint 15 millióan tekintették meg, Jenkins számára nyilvánvaló lett, hogy rendeznie kellene egy többévados, Jézus Krisztusról szóló sorozatot. A munkát el is kezdte, az eredmény, legalábbis a tervezett nyolc évad közül az első, egy hiteles és hihető filmsorozat lett. 

Az első évad a valaha volt legnagyobb közösség által finanszírozott médiaprojekt, amelynek létrejöttét 16.000 ember önzetlen, összesen 10 millió dolláros adománya tette lehetővé. „Próbálom igazolni azoknak a hitét, akik befektettek ebbe a projektbe, és természetesen arra is törekszem, hogy megtiszteljem a Megváltómat, és meg legyek győződve arról, hogy ezt a projektet az Ő számára csináljuk” – köszönte meg a lehetőséget a rendező. ,,Nem érdekel, hogy mi ebben az én szerepem azon az 5 kenyeren és 2 halon kívül, amiről gondoskodom, mivel ami ezen kívül történik, az Őrajta múlik.“

A sorozat első évada megtekinthető az ingyenesen letölthető The Chosen applikáción keresztül (felirattal) és a Vidangel.com oldalon (felirattal csak az első epizód tekinthető meg ingyenesen, felirat nélkül a teljes évad ingyen elérhető egy e-mail cím megadását követően), illetve itt, ahol minden részt követően maga a rendező beszélget egy-egy főszereplővel a kulisszák mögüli dolgokról (felirat nélkül).
 
Már több mint 34 millióan tekintették meg 180 országban – jelenleg is hetven nyelvre fordítják, de a magyar felirat már elkészült. Az első évadban betekintést nyerhetünk Mária Magdolna, Simon és András, Máté, Nikodémus, a szamáriai asszony és más emberek életébe, láthatjuk a személyiségük fejlődését az epizódok során.

Fecske Péter

Blog
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Szabóné Elekes Erzsébet 2020. 06. 02. 14:22

    Rákerestem a Vidangel.com oldalán,de csak az első rész nézhető meg ingyen , a többi fizetős. Nincs esetleg valami más lehetőség a megtekintésére ?

  • Válasz Fecske Péter 2021. 04. 10. 16:37

    Ma már ezen a linken is megtekinthető a magyar feliratokkal együtt: https://watch.angelstudios.com/thechosen/watch?ap=true.
    2021 Húsvét vasárnapján bemutatták a második évad első epizódját is. Az is megtalálható a linken, de a magyar feliratok ehhez még nem működnek – gondolom még nem készültek el. Jó szórakozást, nyitott füleket és nyitott szívet hozzá! 🙂

  • Válasz Bakos Józsefné 2021. 12. 19. 09:41

    Asztali számítógépen is meg lehet nézni ezt a magyar feliratost, ott nagyobb a képernyő!!! Ott mi a link? Ugyanez?
    Elkészült már a második évad is?,