2023. 05. 15.

Esélytelen helyzetből győzelem – számodra is lehetséges

Egy 16 éves lány élete első nagy lóversenyén nehezített körülmények között is úgy döntött, nem adja fel – bízott és győzött. Akkora élmény volt ezt látni, hogy az én hitem is megerősítette. Talán rád is így fog hatni, ha nyitott szívvel olvasod a történetet.

Múlt héten a Kincsem Parkban voltam a családommal, hogy megnézzük az aktuális lóversenyeket. Az eseményt különlegessé tette, hogy a csodalóként emlegetett Overdose egykori idomárja, Ribárszki Sándor is a nyeregbe ült harminc év kihagyás után. Viszont ennél is mélyebb nyomot hagyott bennünk a lánya, Ribárszki Sára versenye. A 16 éves lány élete első versenyén jött, látott és – hihetetlen fordulattal – győzött. A futam kezdetén elvesztette a kengyelt, és az 1200 méteres távot így, rendkívüli nehezítéssel tette meg. Először csak annyi tűnt fel a lelátóról, hogy hátrányba került, és közben tudtuk meg, hogy a kengyel-baleset miatt. Legtöbbször a lovasok ilyenkor inkább leugranak a lóról, hogy ne történjen komoly baj vagy visszafogják a ló vágtáját, amennyire lehet. Sára ehelyett úgy döntött: nem adja fel, így kengyel nélkül lovagolta végig a távot, az utolsó métereken hihetetlen módon feljött, és végül győzött.

Megrendítő élmény volt. Nemcsak azért, mert a fiatal lány legelső versenyének lehettünk szemtanúi. Hanem mert a legesélytelenebb helyzetből lett végül győztes. Mert

olyan bátorságot és hitet mutatott ott meg néhány perc leforgása alatt, amit nem sokszor láttam még.

Én magam is hitet kaptam általa. Hitet, hogy bármilyen nehéz is valami, bármennyire is lehetetlennek tűnik felülkerekedni rajta, ne adjam fel. Hitet, hogy a veszteségből igenis lehet nyereség. Hitet, hogy kitartással és odaadással győzhetek. Te is győzhetsz! – akkor is, ha ez most lehetetlennek vagy akár nevetségesnek tűnik.

hirdetés

Szeretem az ilyen pillanatokat. Amikor bár nem egy istentiszteleten ülök, úgy érzem, Isten szól hozzám. Ő egy sporteseményen keresztül is meg tudja mutatni, hogy van okom a reményre, van okom a kitartásra.

Abból is tanultam, mennyire alázatosan állt az egész győzelemhez Sára. Mintha érezte volna, hogy nem rajta múlt, hanem fentről jött a segítség. És persze büszke volt a lovára, hiszen a szép eredményhez ketten kellettek. Később több helyre is behívták apát és lányát nyilatkozni, és Ribárszki Sándor is elmondta, nagyon büszke a lányára.

Hálás vagyok, hogy láthattam ezt. Hálás vagyok, hogy még ha küzdünk is, feladnunk soha nem kell. Hálás vagyok, hogy Isten minden helyzet felett Úr. Hálás vagyok, hogy Vele mindenen győzedelmeskedünk.

Ma is higgy és bízz Benne, mert még ha most lehetetlennek is látod, hogy jobbra forduljon az életed vagy szabaddá válj a szenvedéstől, Ő sosem hagy cserben.

Mert hűséges Úr! „Ennek ellenére, minden ilyen nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek! Sőt, még annál is többek ő általa, aki szeretett bennünket. Mert Isten szeretetétől semmi, de semmi nem tud minket elválasztani.” (Róm. 8:37)

Borítókép - Fotó: Kincsem Park
Blog Szilágyi Anna
hirdetés