2023. 05. 09.

Házi birsalmasajtot adott ajándékba egy Olvasónk a Szentatyának

Szívderítő levelet küldött egy Olvasónk, aki az egyik 777-es cikk hatására döntött úgy, hogy birsalmasajtot készít Ferenc pápának. Az ajándékot át is tudta neki adni, a Szentatya pedig egy rózsafüzért adott cserébe.  

Bátorkodom megírni történetünket a Szentatyával való talákozásunkat illetően.
Az Önök oldalán olvastam a Ferenc pápa hobbijai cikket. Ott szerepelt, hogy „A honvágyát tovább csökkentheti, ha birsalmalekvárhoz (membrillo) jut.”
Önkéntesként vettünk részt feleségemmel a Kossuth-téri szentmisén. Az írásuk kapcsán felmerült bennem, mi lenne, ha vinnénk a pápának birsalmalekvárt. Szombaton este meg is született az elhatározás. Hátha!
Birsalmalekvárt nem mertem eltenni, mivel az üvegben van, azt a területre úgy sem lehet bevinni, ezért egy birsalmasajtot csomagoltam be, egy A4-es lapra felírtam: MEMBRILLO.

A Gondviselés úgy hozta, hogy a pápai mobil indulási helyén tartózkodtunk, amikor  megérkezett a Szentatya. Mielőtt fellépett az autó lépcsőjére, feltartottam a lapot, nyújtottam felé a birsalmasajtot és kiáltottam: Francesco!

hirdetés

A pápa ezt meghallotta, ránk nézett és odaküldte a segítőjét, aki odavitte neki az ajándékot.

A Szentatya megnézte, odaintett nekünk, majd küldött egy ajándékot, egy rózsafűzért. Hihetetlen élmény! A mi kertünkben termett gyümölcsből, általunk készített birsalmasajt a Szentatya kezében. Azt már csak remélni tudjuk, hogy meg is kóstolta.

Ehhez a jelenethez kapcsolódó történet, ami szintén a Gondviselés eredménye. Egyik társunk betegen azért vállalt önkéntességet, hátha bele tud nézni a Szentatya szemébe, megerősítést várva betegségében. Ő ott állt mellettünk.

Amikor a Szentatya ránk nézett, úgy érezte, találkozott a tekintetük.

,,Megkapta”, amit szeretett volna. Hát nem csodálatos?

Klucsó Sándor

Blog
hirdetés