2023. 01. 02.

5 szempont az évtervezéshez

Elképesztő gyorsasággal jutottunk túl az ünnepeken és kezdtünk bele 2023-ba. Összeszedtünk 5 fontos szempontot, hogy ne csak sodródjunk, hanem átgondoljuk, mit szeretnénk kezdeni ezzel az új évvel, hogy minél tartalmasabb legyen.

  1. Tűzz ki célokat!

Nagy segítség lehet az évtervezésedben, ha a fontosabb életterületeiden célokat tűzöl ki magad elé. Ilyenek lehetnek például: magánélet; munka; hitélet; közösség; hobbi, kreativitás; fizikai és mentális egészség. Gondold át, hogy az egyes területeken mi lesz az első lépés a célod felé! Nem kell mindent egyszerre megvalósítanod, priorizálj, és kezdd a legfontosabbal!

  1. Új szokások kialakítása

Ahelyett, hogy a régi rossz szokásaid kiszorítására fókuszálnál, sokkal jobb új, jó szokásokat építeni és erre fordítani a figyelmed! Például az „Idén nem eszem egészségtelen ételeket!” helyett mondd azt: „Idén több zöldséget és gyümölcsöt fogok enni!” – és építsd be a napirendedbe konkrétan, hogy mikor mit eszel. Vagy ahelyett, hogy kevesebb sorozatot akarsz nézni, inkább fókuszálj arra, hogy minden nap olvass igét – ha csak néhány igeverset reggelente, akkor annyit. Sokkal könnyebb valami mellett letenni a voksunkat, mint valami ellen – és hatékonyabb is.

  1. Hármasok 2023-ra

Segíthet rendszerezni a gondolatidat, ha hármas egységbe szerkeszted őket. Ehhez nem kell mást tenned, mint a saját gondolataidnak megfelelően befejezni az alábbi mondatokat:

  • Erre a 3 helyre látogatok el:
  • Ezen a 3 módon kapcsolódom többet a szeretteimhez:
  • Ezen a 3 módon kapcsolódom Istenhez:
  • Ezt a 3 dolgot minden reggel megcsinálom:
  • Ezt a 3 formáját kipróbálom a pihenésnek:
  • Erre a 3 emberre tudok majd a nehéz pillanatokban támaszkodni:
  • Ezt a 3 dolgot teszem meg a közösségemért:
  1. Írj levelet Jézusnak!

Az egyik legjobb módszer arra, hogy elengedd az előző évet és ténylegesen megérkezz az újba, ha levelet írsz Jézusnak. Adj hálát azért a sok ajándékért, amelyeket kaptál Tőle tavaly! Mondd el, mik nyomasztanak, milyen terheket akarsz Neki átadni, milyen terveket szeretnél Vele együtt megvalósítani. A levél egy pontján tedd le a tollad és csak kérdezd meg, Ő mit szeretne a te életeddel!

  1. Válassz egy vezérigét a következő évedre!

A Biblia tele van olyan fontos és személyre szóló ígéretekkel, amelyek egész évre szólhatnak. Kérd Istent, hogy mutasson neked egy olyan igét, amely kapaszkodóként szolgálhat a nehéz időkben és még több örömöt adhat, mikor minden jól megy! De ami a legfontosabb: olyan igét válassz, amely emlékeztet, hogy Isten mindenható, mindig veled van, és te nem az vagy, akinek az emberek gondolnak, hanem akinek Ő tart téged!

Ha az egész éved szeretnéd Istennel tölteni és hála- vagy imalistát vezetni, akkor szeretettel ajánljuk neked a Hétről hétre imanaplónkat

Borítókép - Fotó: Irinayeryomina | Dreamstime.com
Blog Szilágyi Anna
hirdetés