2022. 12. 02.

Hallani akarod Isten hangját? Íme 3 kérdés, amit feltehetsz Neki imában!

Az ima néha csak monológnak tűnik, egy letudnivaló kötelességnek, de valójában Isten mindig ki akarja nyilatkoztatni magát nekünk. Íme néhány kérdés, amit imában az Úr elé vihetünk – és segíthet fellendíteni az Istennel való kapcsolatunk!

Isten minden Vele való találkozásban ki akarja nyilatkoztatni magát nekünk, így az imában mindig lesz valami újdonság. A mai napi imánk más, mint a tegnapi. Az Úr mindig próbál hozzánk szólni, egy igét, egy szót a szívünkre helyezni. De hogyan kezdjünk egyáltalán neki az imádságnak? Hogyan tudunk belépni az Istennel való párbeszédbe, és hagyni, hogy a szívünkre helyezzen egy mondatot, egy igét? Ezek a kérdések segítenek abban, hogy ne csak magunkhoz beszéljünk, hogy a szívünkben valódi párbeszéd jöjjön létre, és hogy Isten szavát meghallgassuk, befogadjuk és válaszoljunk Neki.

  1. Ki vagy te, Uram?

Azért jó ez a kérdés, mert ezzel a labda Isten térfelén pattog. Olyan, mintha azt mondanám: Atyám, szeretném, ha beszélnél hozzám, mondd meg, ki vagy, Uram, ki vagy Te? A Szentírásban is kaphatok erre a kérdésre inspirációt és választ, hiszen a Biblia Isten kinyilatkoztatása nekünk. Ő a Teremtő, ő az Atya, ő az Úr, ő a Barát, a Megváltó, a Gyógyító, ő a Szeretet. Kiként akarod most kinyilatkoztatni magad nekem, az életem jelenlegi körülményeiben? Lehet, hogy a válasz minden nap más lesz. A bizalmunk Istenben, az Ő személyében van, de ahhoz, hogy erős legyen a bizodalmunk, tudnunk kell, hogy ki Isten, ki Jézus. Amikor elolvasunk egy szentírási szakaszt, feltehetjük a kérdést: mit mond nekem ez a biblia rész arról, hogy ki az Isten? Milyen Isten Ő? Az Istenbe vetett bizalmunk pedig jó szolgálatot fog tenni, mikor a körülményeink nagyot változnak, mikor megfordul a világ.

hirdetés
  1. Uram, ki vagyok én?

A Szentírásban erre a kérdésre is sok inspirációt, választ találunk, de az is jó egyszerűen, ha őszintén magunkba, élethelyzetünkre tekintünk. Megállunk, elcsendesítjük a szívünket, és teret és időt adunk Istennek arra, hogy szóljon hozzánk. Lehet, hogy Isten azt akarja mondani, hogy az Ő szeretett lánya, az ő szeretett fia vagy, gyönyörű vagy, jó vagy, megváltott, kiválasztott vagy…sokféle lehet ez az üzenet. Hagyjuk, hogy az Úr beszéljen hozzánk szívünk valóságában, az életemben lévő történésekben. Mit mondasz Uram, ki vagyok én?

  1. Uram, mi a Te szereteted szava hozzám? Mire hívsz most meg?

Isten nyelve a szeretet. Az Ő kommunikációs csatornája a szeretet. Ha tehát növekedni akarunk abban, hogy meghalljuk Isten hangját, akkor a szívünket a szeretetre kell hangolni. Minden alkalommal, mikor az életünkben nem tudjuk, hogy mit tegyünk, a válasz a szeretet. Minden nehézségre, minden kérdésre a válasz a szeretet. Rendben, de hogy néz ez ki a jelenlegi élethelyzetemben? – tesszük fel a kérdést. Ki kell nyitnunk a szívünk, hagynunk kell, hogy a szeretet vezessen minket, és tegyük fel a kérdést imában: Uram, mire hívsz meg most engem?

Lehet, hogy Isten válasza az lesz, hogy csak azt akarom, hogy ülj itt, légy nyugodt és fogadd be a szeretetem. Vagy lehet olyan érzésünk, hogy az Úr arra hív, kérjek bocsánatot attól a személytől, akit megbántottam, vagy arra kér, hogy lépjek ki egy mérgező kapcsolatból, vagy arra bátorít, hogy barátkozzak össze valakivel. Hagyjuk, hogy az Úr vezesse az életünket ilyen módon, és így tudni fogjuk, merre lépjünk tovább.

Forrás: Ascension Presents

Szeretnéd imában feltenni ezeket a kérdéseket Istennek? Vágysz az elcsendesedésre? Időzz el Isten jelenlétében december 5-én, hétfőn adventi imaestünkön!

Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás