2022. 11. 30.

Letiltjuk a GIF-kommentelőket a Facebook-oldalunkon

A 777 csapata azt a nehéz döntést hozta meg, hogy a mai naptól kitiltjuk azokat a kommentelőket a Facebook-oldalunkról, akik giccses GIF-ekkel, matricákkal és avatar képekkel teszik lehetetlenné a bejegyzések alatti párbeszéd kibontakozását.

Az elmúlt fél évben türelemmel hívtuk fel az oldalunkat kedvelőket és követőket a kommentelési szabályaink betartására, amelyek tiltják a már említett GIF-ek használatát, és az önmagában lévő „Ámen” kommenteket. Cikket írtunk, rengeteg bejegyzésben kértük az együttműködést, az elmúlt napokban már egyenként is próbáltunk szólni – de mindez teljesen hatástalannak bizonyult. Ezeknek a szabályoknak a betartása a megítélésünk szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy a Facebook-oldalunkon a bejegyzések alatti hozzászólások a kulturált párbeszéd terei legyenek, ne pedig a csillogó-villogó, teljesen indokolatlan giccses képeké. 

Rengeteg időt vett el tőlünk az elmúlt fél évben, hogy kigyomláljuk ezeket a hozzászólásokat – és ez mind annak a rovására ment, hogy új tartalmakat készítsünk, fejlesszük a 777 közösségét, programokat szervezzünk. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a szólásszabadság mellett, nem töröljük a velünk egyet nem értő hozzászólásokat, szabadon lehet kritikát megfogalmazni – kivéve, ha az mások jóérzését durván sérti, vagy ha a hozzászólás trágár. Szintén alapvetés, hogy kamuprofiloknak nem biztosítunk lehetőséget hozzászólásra.

hirdetés

Döntésünk ezen cikk publikálásával lép életbe, visszamenőleges intézkedéssel nem jár, azaz az eddigi kommentelőket nem érinti a tiltás veszélye. Amennyiben a tiltott személy ígéretet tesz arra, hogy betartja a kommentelési szabályzatot, visszaengedjük. 

Köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket.

4 ok, amiért töröljük a giccses GIF-kommenteket

Közlemény
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Hamupapika 2022. 12. 01. 18:19

    Minden vallásnak lesz egy radikális változata. Ami az iszlámnak a robbanószer, az a kereszténységnek a 777.