2022. 11. 14.

5 remek napi áhítatos könyv a következő évre

Elképesztő, de hamarosan 2023-at írunk, az új év pedig új lendületet adhat a Bibliaolvasáshoz. Összegyűjtöttünk 5 olyan Biblia mellé olvasható napi áhítatos könyvet, amelyek segíthetnek mélyebben megérteni az igét és vezetni minket a napi kapcsolattartásban Istennel.

  1. Henri J. M. Nouwen: Szeretett vagy

Henri J.M Nouwen holland katolikus pap, teológus minden napra egy-egy elmélkedést írt, amelyek által közelebb kerülhetünk Istenhez. A Szeretett vagy tele van elmélyült, mégsem elvont gondolatokkal, amelyek annyira megmozgatják a szívet és az elmét, hogy napközben is könnyen eszünkbe juthat egy-egy sor .

  1. Cseri Kálmán: A kegyelem harmatja

A híres református lelkész könyve a Biblia egy-egy igeverséhez nyújt napi elmélkedéseket. „Az év minden napjára szóló üzenetek – ha szánunk időt eltűnődni rajtuk – Isten kegyelmének harmatjával üdítik fel lelkünket” – írja a kiadó. Az írások mintha egy-egy igazságmagot ültetnének a szívünkbe, amelyek felnövekedve képesek gyümölcsöt teremni. Egyszerű és nagyszerű olvasmány!

hirdetés

  1. Joyce Meyer: Csendben Istennel mindennap

Az élet nyomasztó terhei közepette talán nem könnyű mindennap időt szakítani arra, hogy mindent félretéve egyszerűen Istennel legyünk, de a szerző ebben a könyvben üdítően bölcs szavakkal bátorít, hogy naponta töltsünk időt az Úr jelenlétében, hogy így megújulhasson gondolkodásunk, és örömmel folytathassuk utunkat. A könyv egyik nagy erőssége, hogy gyakorlatias, az élet valós helyzeteiről szól.

  1. Révész Szilvia: Az igazság szabaddá tesz

Révész Szilvi írót a 777 olvasóinak nem kell bemutatni, hiszen mi is sokszor szemlézzük őszinte, elgondolkodtató írásait. A napi áhítatos könyvéről ezt írta: „Bátorító igei üzenetek mindazoknak, akik a függőségek, elvárások, félelmek terhét letéve, szabadon szeretnék elkötelezni magukat nap mint nap az igazság mellett. Amikor Isten Igéje rávilágít azokra a félelmekre, függőségekre és hazugságokra, amelyek fogságban tartanak minket, és képesek vagyunk elengedni a múltat, akkor tudjuk megragadni azt a jövőt, amelyet Isten szánt nekünk.”

  1. Sarah Young: Jézus hív / Jézus szólít

Egyedülálló könyv, amelynek a fő célja, hogy Isten jelenlétében és a Tőle jövő békességben éljünk minden egyes nap. A napi gondolatokat az igén keresztül úgy fogalmazza meg, mintha Jézus személyesen nekünk mondaná, ami segít a Vele való kapcsolatunk elmélyülésében, beszélgetéseinkben. Minden írás végén 2-3 igehelyet is találunk, amelyek teljessé teszik a képet.  

 

Képek: Libri, Good News 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás