2022. 10. 26.

7 programötlet a hosszú hétvégére

Fény tud lenni az alagút végén, amikor egy kimerítő időszak után jön egy négynapos hosszú hétvége – ez vár ránk most is. Persze, ennyi szabadidő is pillanatok alatt el tud menni, így összeszedtünk néhány programötletet, hogy tartalmasan teljen ez a pár nap!

  1. Túrázz a családdal!

Nagyon szép őszünk van, igazi indián nyárral, így érdemes kihasználni még az utolsó kellemes időket. Szedd össze a családtagokat, és menjetek el együtt egy erdei sétára vagy akár egy hegyi túrára! Igazi kikapcsolódás a természetben lenni és csodálni az ősz színeit.

  1. Tölts több időt imával!

Mennyiszer arra hivatkozunk, hogy nincs elég időnk imádkozni! Egy hosszú hétvégén viszont minden adott ahhoz, hogy több időt töltsünk Istennel, aki a legfontosabb az életünkben. Ehhez persze az is kell, hogy az imát ne kötelességként fogjuk fel, hanem őszinte, egyszerű beszélgetésként, ahol minden minket foglalkoztató kérdést az Úr elé vihetünk. Most ne csak kérj Tőle, hanem adj hálát az elmúlt időszak áldásaiért, és várd meg azt is, hogy Ő szeretne-e valamit mondani neked!

  1. Menj el hajókázni!

Most még járnak a hajók a Dunán, a Balatonon és más vizeinken, ha van kedved, menj el hajózni! Ennek a közlekedési formának az egyik nagy előnye, hogy kiránt a megszokott rutinból, ráadásul nem a leggyorsabb utazási mód, így lehetőséget ad a hétköznapi hajtás utáni lelassulásra is.

hirdetés
  1. Emlékezz családi fotóalbumokkal!

Sokan ellátogatnak ezen a hosszú hétvégén a temetőkbe, hiszen Mindenszentek és halottak napja lesz. Ha már úgyis együtt a család, otthon vegyétek elő a régi fotóalbumokat, és nosztalgiázzatok együtt! A képek rengeteg szép emléket képesek előhozni, és jó beszélgetni a sok közösen átélt élményről – vagy arról a szerettünkről, aki már nem lehet velünk.

  1. Irány a mozi/színház!

Mostanában sok jó magyar és külföldi filmet adnak a mozik, ami remek kikapcsolódást nyújt. Most hétvégén az Urániában tartják a Keresztény filmnapokat, ingyenes vetítésekkel és beszélgetésekkel, ez is egy jó lehetőség. Ha pedig színházba vágysz, érdemes kipróbálni a Maesteszínház.hu oldalt, ahol féláron lehet jegyet kapni aznapi előadásokra.

  1. Süss valami finomat!

Vannak receptek, amelyeket tipikusan félrerakunk akkorra, amikor több időnk lesz. Most itt az alkalom, hogy elbíbelődj egy hosszabb ideig készülő, de annál nagyobb örömet nyújtó süteménnyel vagy főétellel! A sütés-főzés egyébként mentálisan is nagyon jó hatással tud lenni ránk, benne van az alkotás öröme és kreativitása.

  1. Fedezz fel új dicsőítő dalokat!

Nagyon szeretjük a régóta ismert, méltán népszerű dicsőítő énekeket, de egyre több jó dal és együttes van, amelyek segíthetnek Isten jelenlétében lenni. Én mostanában a magyar és az angol mellett néha portugál és spanyol dicsőítéseket is hallgatok, nagyon frissítő tud lenni – és zseniális ezeknek a nyelveknek a hangzása! 

 

Borítókép - Fotó: Pojoslaw | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás