2022. 09. 12.

Hétindító ima – ha kicsit zűrös minden

Talán ez neked is egy olyan hétfő, amikor azt érzed, hogy elég káoszos az életed. Talán ennél egy fokkal rendezettebb vagy, mégis égető szükségét érzed, hogy Istenhez fordulj. Talán a reggeli rohanásban neked sem volt erre időd. Íme egy hétindító ima, hogy megérkezzünk Hozzá szívvel-lélekkel.

Drága mennyei Atyám!

Annyira jó, hogy Veled kezdhetem ezt a hetet is! Hálát adok Neked a sok jó hétvégi programért! Hálát adok a szeretteimért, akikkel bár most sem tudtam annyi  időt tölteni, mint szerettem volna, Te tanítasz, hogy egyre inkább rájuk figyeljek a folyamatos telefonnyomkodás helyett.

Köszönöm, hogy Te ma is jó és hűséges Isten vagy! Tudom, hogy látod a szívemet, látod, hogy vannak olyan területei az életemnek, ahol egyszerűen nem látom, mi a helyes út. Néha egészen elveszve érzem magam. Kérlek, Te vezess engem ebben is! Mutass utat, drága Istenem! Te ismersz – jobban, mint bárki – és tudod, mi lenne a legjobb megoldás.

Arra is kérlek, Atyám, hogy segíts kitörni ezen a héten a magam körül forgásból, segíts, hogy felismerjem azokat a helyzeteket, ahol pont rám van szüksége valakinek! A Te szereteted közvetítője akarok lenni ebben az egyre sötétebb világban. Világítani akarok, de nem a saját fényemmel, hanem a Te dicsőségeddel! Taníts engem, Atyám, alázatra, hűségre, engedelmességre, érdekmentes szeretetre!

Dicsőítelek, mert Te nem a hibáimra nézel, hanem arra, aki vagyok. Hálát adok, hogy Te soha nem engeded el a kezem, akkor sem, ha én hűtlenül elfordulnék Tőled, vagy el akarnék bújni szégyenemben. Te látsz, ismersz, és minden hibám, rossz döntésem ellenére szeretsz, mert a Fiad meghalt értem, és én elfogadtam az Ő megváltását.

Átadom Neked ezt a hetet, Uram, hiszem, hogy a göröngyös ösvényt Te simává teszed, a vasból készült zárakat letöröd és az ércajtókat bevered, hogy nekem szabad utam lehessen.

Szeretlek, Istenem!

Jézus nevében, ámen.

Borítókép - Fotó: Sasi Ponchaisang | Dreamstime.com
Ima Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás