2022. 07. 26.

A kegyelem, amely képes mindent megváltoztatni az életedben

Hadd meséljem el, mit jelent Isten kegyelme számomra. Hadd bátorítsalak, hogy Ő számodra is elérhető – sőt, mi több, az ajtód előtt áll és zörget. Beengeded?

Az Anna név jelentése: „Isten kegyelme”, „Isten megkegyelmez”, „báj”, „kellem”, „kecsesség”, „kedvesség”. Szeretem, hogy a nevem azt jelenti, Isten megkegyelmez. Annyiszor éltem már át ezt – hogy emberileg teljesen csődöt mondtam, nem értettem semmit, káosz volt bennem és körülöttem – Ő pedig megkegyelmezett és felemelt.

Nem javította meg varázsütésre az életem, de békességet teremtett bennem és tudtam, hogy végül minden a helyére kerül.

Veled is megteszi, ha kéred. Ha nem adsz neki esélyt, nem fog rád rontani. Ő nem olyan, mint az emberek. Nem erőszakos, nem manipulatív, nem egoista. Ő neked és nekem akarja a legjobbat. A legjobbhoz vezető út néha bizony fájdalmas, mert szembe kell nézni önmagaddal, a múltaddal, az égető kérdéseiddel, amelyekre talán félsz is választ kapni. De Isten átvisz rajta. „Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. Mert én, az ÚR vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód!” (Ézsaiás 43.)

Nem tudod elrontani. Nem (csak) rajtad múlik. Van felelősséged, persze. Isten szeretné, hogy felnőtté válj – de nem önfejű, makacs, megkeseredett felnőtté, hanem olyanná, aki képes az engedelmességre és az alázatra. Olyanná, aki újra és újra átadja Neki a kormányt. „Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.” (Máté 10:39)

hirdetés

A kontroll átadása baromi ijesztő. Foggal-körömmel ragaszkodunk az életünkhöz, a saját vágyainkhoz, az akaratunkhoz. Megtanultuk, hogy az emberekben nem igazán lehet bízni, mindenkiben csalódunk előbb-utóbb. Önmagunkban is. Ezt az óriási zűrzavart, ami az ember lelke, egyedül Ő tudja gyönyörű virágoskertté/ oázissá alakítani. 

A szeretete kiűz minden félelmet – de ahhoz, hogy beengedd a szeretetét, meg kell tanulnod elengedni a Róla alkotott hamis elképzeléseket, és kinyitni az ajtót annak, aki Ő valójában.

 Nem bíró, nem zsarnok, nem közömbös hideg-rideg apa. Nem az, akit unalmasnak tartottál a helyi pap élettelen, egyhangú prédikációi miatt. Nem az, akit utáltál, mert templomba rángattak a szüleid. Nem az, akitől el kell bújnod, mert elítél a bűneid miatt. Nem az, aki okozza a Covidot, a háborút, az éhezést vagy bármely más földi borzalmat. Hanem feltétel nélkül szerető, gyengéd, téged tökéletesen ismerő mennyei Apa. Az Út, az Igazság és az Élet. Az út, amelyen a legjobb járni. Az igazság, amely szabaddá tesz. Az élet, amely valódi, szabad, szenvedésektől nem mentes, de teljes és önazonos.

Ő olyan személy, akire mindig is vágytál a szíved mélyén, csak nem merted elhinni, hogy létezik ilyen.

Létezik.

Nem érdemeljük meg, de Ő nekünk adja magát és azt a fajta valódi szeretetet, amelyre annyira sóvárgunk születésünktől a halálunkig minden nap. Ezt jelenti számomra a kegyelem.

Szilágyi Anna 

Borítókép - Fotó: Anyaberkut | Dreamstime.com
Blog Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás