2022. 05. 11.

Tindertől az oltárig – A lelkész, a pap és a párterapeuta gondolatai a párkapcsolatokról

Közeleg a 777 OFFLINE, amelynek rendkívül izgalmas témája lesz: a szerelem, a párkapcsolat és a pártalálás. Nehéz úgy ismerkedni, hogy egyszerre keressük önmagunkat, a másikat, meg a másik is keresi önmagát, és még közben Isten akaratának is szeretnénk megfelelni. A mostani beszélgetésünk egyik fő célja, hogy segítsünk a legnagyobb kérdésekre válaszokat találni. Íme néhány remek gondolat a vendégeinktől, akikkel beszélgetünk pénteken a Symbolban!

Bedekovics Péter – református lelkész

Mózes lejön a hegyről, és így szól a néphez: van egy jó és egy rossz hírem. A jó az, hogy lealkudtam tízre! A rossz pedig, hogy benne maradt a „ne paráználkodj”! Azt gondolom, sok keresztény van így a tízparancsolattal, mint ez a vicc. Mennyi kérdés, bizonytalanság, döntési helyzet, aggodalom… Nehéz úgy ismerkedni, hogy közben ott lebeg a pallos a fejünk felett. Nehéz úgy ismerkedni, hogy egyszerre keressük önmagunkat, a másikat, meg a másik is keresi önmagát, és még közben Isten akaratának is szeretnénk megfelelni.
Hahó! Bármit mégsem engedhetsz meg magadnak! Görcsösen meg nem fogod megtalálni a párod… A mostani beszélgetésben szeretnénk segíteni minden fiatalnak, aki ezeken a kérdéseken pörög. 

Kozma-Vízkeleti Dániel – párterapeuta, klinikai szakpszichológus

„Azt látod meg a másikban, amit feltételezel.” Mit keresünk egymásban? Meddig indokolt és felelős az óvatosság, és honnan rosszhiszeműség a távolságtartás ismerkedéskor? Szükséges-e testi intimitás a lélektani intimitáshoz? Többek között ilyen kérdésekkel és érvényes válaszokkal készülök.

Sokunkat érdekel az is, hogy létezik-e olyan, hogy „Az Igazi”. Meg lehet találni a Nagy Őt?

Érdemes lenne beszélni az ismerkedési játszmák és a nyílt kommunikáció különbségeiről. „Küldöm a jeleket, ám ő nem veszi észre és/vagy nem reagál” – ismerős?

Vágyunk rá, hogy párunkkal a lényeges dolgokban egyezzünk. Mennyi különbséget bír el egy kapcsolat? Milyen manapság egy vonzó nő és egy vonzó pasi a kultúránk szerint? Mi van, ha olyan vágyat/szándékot észlelek magamon, ami ütközik hitemmel/értékeimmel? Ezekre a kérdésekre fogjuk keresni a választ közösen.

Máté Kristóf – katolikus pap

A párkeresést és a házasságkötést szeretem a főzéshez hasonlítani. Ha tudjuk, miből mennyi kell, tudjuk, azt mikor kell hozzáadni, akkor kiváló ételt kapunk. Azonban az igazan finom ételhez kell az alkalmazkodás, a folyamatos „ellenőrzés”, vagyis, hogy megfelelő módon készítem-e, nem kell-e egy kis só, esetleg fűszer, és kell az én ízvilágom is. Ha bármelyik is hiányzik, az étel ehetetlen lesz, de ha képes vagyok ezeket szem előtt tartani, akkor olyan receptem lesz, aminek „híre” megy.

Ha nem szeretnél lemaradni a beszélgetésről, vedd meg a jegyed itt. A jegy egyúttal belépőként szolgál a 777 OFFLINE beszélgetést követő buliba. Részletek az eseményben.

Ha már most tudod, hogy mit kérdeznél a beszélgetésen, akkor ne habozz, írd meg ide kattintva!

Sok szeretettel várunk! 

Tindertől az oltárig – párterapeuta, pap és lelkész beszélgetése az ismerkedésről

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás