2022. 03. 29.

7 értékes gondolat Papp Miklóstól

Kapcsolatokról, hivatásról, lelki életről, hitről, gazdagságról, segítségnyújtásról, szexualitásról, egyházi kérdésekről és még sok más témáról ír remek érzékkel Papp Miklós görögkatolikus pap. Most a Papp újra válaszol című könyvből választottuk ki 7 különösen értékes gondolatát.

1.„Sokat gondolkodom én is rajta, mit jelent a megváltás. Én úgy fogalmazom meg: „van tovább”. Krisztus éppen azt mutatja meg, hogy semmilyen bűn, gyerekkori seb, történelmi megfeszítés nem jelenti a véget – valamiképpen van tovább. A megváltás neked azt jelenti: ne azonosítsd magad a sebeiddel.”

2. „Adj szeretetet és engedd, hogy mások is adjanak neked! Keresztényként hisszük, hogy a szeretet-szerelem nem pusztán egy érzés, hanem teremtő és gyógyító erő. Isten így teremt a semmiből, a porból embert – ma is képes az önmagát semminek érző emberből szeretetével új teremtményt teremteni.”

 

3. „A szívünk nagyobbra vágyik, mint amit a legjobb család, siker, karrier, igazság, élvezet adni tudna. Istenre vágyunk. Beteljesületlenségei mindenkinek vannak. A házasnak és a nem házasnak, a sikeres és a háttérben szolgáló embernek is. Ennek belátása gyógyít.”

hirdetés

 

4. „Az igazsággal csak a szeretet tud jól bánni – legyen szó bármilyen összekülönbözésről, hitbeli vagy lelkiismereti vitáról. Nagyon nagy áldássá tudnak válni a kritikus , élesebb szemmel látó emberek egy nagycsaládban, munkahelyen, közösségben, egyházban, politikában – de meg kell tanulniuk az eszközeikkel nem sérteni, hanem építeni.”

 

5. „A lelki erő igazából nem egy „valami”, amit átad az Isten, hanem Ő önmagát ajándékozza mellénk, s ettől lesz erőnk, mintánk, reményünk a szorongatott helyzetben. Kegyelmesebb a mi Istenünk, mint ahogy véljük, s ha imádkozunk, magunkban is kialakul az a készség, hogy a felkínált kegyelemmel szabadon élni tudjunk. ”

 

6. „A hit jóillatú öröme munka nélkül nem hull az ölünkbe. Meg kell küzdeni érte, mert a világ minden nap felbosszant, mert a belső világom minden nap tele van nem örömteli dolgokkal. A fizikai és a lelki arcunkra is minden nap ráncot vés az idegesség, a bosszúság, ha hagyjuk. Tudatosan meg kell küzdeni önmagunkban, hogy a hit öröme vegy át a trónt.”

 

7. „Nem az a cél, hogy minden oldalról abszolút épek legyünk, hanem az, hogy sebzetten is haladjunk! Az egyik legjobb gyógyszer: segíteni másokon. Aki túl sokat foglalkozik önmagával, állandóan a sebein sajnálkozik, értéktelennek látja önmagát, az menjen csak és segítsen másokon!”

 

A Papp újra válaszol c. könyvet ITT megrendelheted. 

 

Idézet Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás