A Papp újra válaszol - könyvben is!

Kérdések és válaszok tabuk nélkül

„Ha olvasod ezt a könyvet, próbáld így olvasni: ne csak Miklós atya egyes válaszait nézd - nézd az összképet, nézd az alapállást, ahonnan a válaszok születnek, és kívánom, hogy közben te is felismerd, amit én is éreztem olvasáskor: Nahát, Miklós atya! Ugyanazon a dombon ücsörgünk!”

Kovács András Péter
Karinty-gyűrűs magyar humorista

A „Papp válaszol” rovat 2018-ban indult el a 777 oldalán: Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa hetente válaszolt az oldal olvasóinak izgalmas és őszinte kérdéseire. Lelkiismeretes tanácsai, bölcs meglátásai rengeteg embernek jelentettek segítséget már az online világban is, ezért 2019-ben könyv formájában is megjelent „A Papp válaszol”. A rovat olyan népszerű lett, hogy 2020-ban már majdnem száz oldalnyi kérdés érkezett Papp Miklóshoz, olyan fontos témákról, mint a házasság, az életvezetés, az önismeret – vagy éppen a koronavírus okozta nehézségek. Miklós atya legújabb válaszai pedig ismételten könyvért kiáltották - így örömmel jelentjük be, hogy „A Papp újra válaszol!”.

“Az egyik legnagyobb tévedés, hogy mi fiatalok nem érdeklődünk a hit iránt. Tele vagyunk kérdésekkel, de vajon a válaszokkal rendelkezők képesek-e tenni egy lépést felénk? Boldog és büszke vagyok arra, hogy a 777 felületére lépve Papp Miklós hiteles, elgondolkodtató és igaz válaszokat ad, tabuk nélkül.”

Martí Zoltán
A 777 főszerkesztője

Lapozz bele a könyvbe!

A könyvről

Ebben a könyv formájában is megjelenő sorozatban egymásra talált a kérdező és a válaszadó. Szerencsés páros. A kérdezők köre nyilvánvalóan egészen sokféle, a kérdések tára is meglehetősen szerteágazó. A válaszadó ugyan egyetlen személy, de a kérdések sokszínűségének megfelelően válaszai is roppant színesek, izgalmasak, több rétegű tartalommal bírnak. S ennek a sokféleségnek nem is csak a színessége vonzó, hanem még inkább a harmóniája. Fölcsendül benne a teremtett világ szépsége, logikája,a szeretet törvényére alapozott ragyogó rendszere. Így tud igazán segíteni, s válaszainak széles színskálával sokkal inkább átfogó képet ad, mely inkább eligazítani segít a terepen, semmint meghatározni a következő lépést vagy tennivalót.

Kocsis Fülöp
görögkatolikus érsek-metropolita