2022. 03. 01.

Esküvő háború közepén

Andrey és Nadya az ukrán fővárosban terveztek összeházasodni a hétvégén, azonban az ő terveiket is felülírta a háború.

Andrey és Nadya, akiket csütörtökön az orosz rakétatűz miatt telepítettek ki Kijevből, nagy ünneplés közepette tettek esküvői fogadalmat.

A tervek szerint ezen a hétvégén házasodtak volna össze a fővárosban, a házaspár ehelyett a Dnyeper folyó mentén 300 kilométerre délkeletre fekvő faluba menekültek, ahonnan Nadya származik, hogy rögtönzött esküvőt kérjenek.

„Háború kellős közepén? Ennek semmi értelme!” – mondta Benjamin Morrison iróniával. „De háború idején van a legtöbb értelme. Mi lehetne jobb emlékeztető arra, hogy még a háború sem tudja elnyomni a szerelmet? És mi lehetne jobb módja annak, hogy azt mondjuk, hogy egy magasabb Királyt szolgálunk, mint hogy örülünk a káosz közepette?”

A civil lakosság élete még a harcok közepette sem állt le. Ahogyan arról mi is említést tettünk, Kijevben egy édesanya a metró aluljárójában adott életet gyermekének, a bombázások közepette. A harcoknak még koránt sincs vége, menekülő civilek tömegei lépik át a szomszédos országok határait. A magyar határon zajló segítségnyújtásról korábban Révész Lajos baptista lelkipásztor adott nekünk interjút.

 

Borítókép: Unsplash
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás