2022. 02. 21.

#csakegygondolat – A változás szépsége

Az évszakok körforgása gyönyörű mintája annak, hogyan állandósul a mi életünkben is a változás. 

Az elmúlt pár évben felgyorsultak a folyamatok az életemben. Úgy is mondhatnám, hogy amikor kiléptem az egyetem falai közül: a feje tetejére fordult minden. Aki most hagyja el az iskolai rendszer körforgását, a jól megszokott szabályok és mozgási lehetőségek kereteit, annak először nehéz lehet hozzászokni a rengeteg újdonsághoz. 

Minden egyes új szituáció és élethelyzet új kihívások elé állít, és új oldalunkról kell megismernünk magunkat. Lehet, hogy lesznek olyan helyzetek, amikor nem ismerünk rá saját magunkra.

hirdetés

Elsőre ijesztőnek is tűnhet, azonban megtalálható ebben is egy végtelen békesség és nyugalom, ami hiszem, hogy Istentől jön. 

Ha elfogadjuk, hogy a változás az életünk állandó része, és már nem küzdünk ellene, akkor magával ragad az Istenre való ráhagyatkozás sodrása. Én még fel sem dolgoztam például az új szerepemet feleségként, de már arra is készülök, hogy anya leszek! Hogyan lehet ennyi változáshoz egyszerre alkalmazkodni? Tapasztalatom szerint minél többet figyelünk befelé, annál könnyebb! 

Ha Isten hangjára figyelünk a változások közepette, akkor a félelmeinknek egyre kevesebb tér fog jutni. Merjünk elcsendesedni és meglátni a változás szépségét! Nem baj, ha hirtelen nem tudjuk befogadni, nem baj, ha kicsit megijedünk! Haladjunk lépésről lépésre, míg el nem érkezik az a pont, amikor kimondhatjuk: megbékéltem önmagammal, az új kihívásokkal, és sokkal magabiztosabb vagyok! Legyünk türelmesek, és a gyümölcsök nem fognak elmaradni!

 

Borítókép: Lovelyday12 | Dreamstime.com
#csakegygondolat Harmati Dóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás