2022. 01. 20.

Szólítsd le “Jezsun”!

Kedves problémákkal küzdő Fiú, kérlek, szólítsd le azt a lányt Jezsun! Elolvastam az olvasói válaszok alapján írt cikket, és azonnal késztetést éreztem, hogy válaszoljak a fiúknak, akik küzdenek velünk, lányokkal. Nem mondom, hogy nem jogos…

Túlzott elvárások

Hát igen, azok bizony vannak. Okozhatja a maximalizmus, amit jó esetben magunk felé is gyakorlunk. Okozhatják régi sebek, amelyekből tanultunk. Okozhatja az egó és a hiúság. Jöhetnék a ,,higgy magadban, értékes vagy!” szöveggel, mert igaz is, de inkább azt említem meg, hogy több olyan kapcsolatba is belementem már, ahol a srác nem felelt meg minden elvárásomnak. Valamit mégis megláttam az egészben. Úgyhogy kérlek, ettől ne féljetek, vagy csak győzzétek le a kudarctól való félelmet az udvarlás első lépéseinél!

Más: állásinterjúra jártok…? Ott is sok az elvárás, és hát sajnos ott is 10-ből 9 cég visszautasít. Az az egy, aki nem, az lehet, hogy utána évekig munkát, fejlődést, pénzt, kapcsolatokat ad. És az állásra sem úgy vesznek fel, hogy máris tökéletes vagy a pozícióra.

Jezsun nem fogom leszólítani

Kérlek, próbáld meg! Legyél kreatív! Nyomozd ki, hogy ki ő? Jár a kirándulásokra is? Ha az aktív pesti katolikus/keresztény közösségeket nézzük, nincs az a misére járó lány/fiú, akivel ne lenne legalább 5 közös ismerősöd… 

Mit csináljak én lányként? Várjak… köszi… ha pedig fél lépést is teszek, akkor már nem vagyok elég hagyománykövető. De közben te félsz megszólítani. Ördögi kör! 

hirdetés

Amúgy miben más egy buliban felkérni táncolni, mint egy villamoson vagy egy templom lépcsőjén valahogy beszélgetésbe elegyedni?

(Lányok! Tanuljunk meg korrektül reagálni, adni egy esélyt egy első randinak, őszintén és jókor nemet mondani! Mert ez, bizony, valóban feladatunk.)

Játszmák

A legkönnyebb műfaj, főleg olyankor, ha haveri társaságban fiú-lány barátságok, kapcsolódások vannak. Lányok, erre figyelnünk kell. Fiúk, azért ez nem mindig direkt van… Néha magunkban sem vagyunk biztosak (bár ez nem ok a szívatásra), de segíthet a beszélgetés, vagy egy konkrét lépés. Sarokba kell minket szorítani… Soha nem mondanék igent például arra, hogy kettesben találkozzak egy fiúval 3-nál többször, ha nem tudom, hogy akarok-e valamit, vagy ha mégis, akkor megosztanám vele a bizonytalanságom, hogy több idő kell. Ez nem játszma, ez fairplay ismerkedés.

Kedves Fiúk!

Bocsánat, hogy ezt kimondom: miattatok is váltunk túl határozottá, miattatok is hordjuk néha mi a nadrágot a kapcsolatban, miattatok is tesszük meg mi az első lépést. Mert vágyunk a kapcsolatra, és segíteni szeretnénk leküzdeni a nehézségeiteket. De higgyétek el, hogy ez nekünk is nehéz! Szeretnénk meghódítva lenni, szeretjük a meglepetéseket, az udvariasságot, a kezdeményezést és odafigyelést (igen-igen, ezek a túlzott elvárások, tudom). És szeretnénk néha gyengék lenni, és látni, tudni, hogy ráhagyatkozhatunk A Férfira, akár a közös jövőnkben is!

Borítókép - Fotó: Unsplash.com
Blog Téglásy Nóra
hirdetés

4 hozzászólás

  • Válasz JánVili 2022. 01. 20. 13:20

    Ekkora egyenes szembe köpést csinálni,mint ebben a cikkben! ez már műfaj! Gondolom tíltva lesz a kommentem de azért leírom,hogy lássátok! Ez úgy és akkora bagatell dolog amekkorát nehéz ide teremteni! Szerintem még a Jóisten se tud vele mit kezdeni!
    Mi ez a lehordó lealacsonyító hangnem a férfiakkal szemben!? Ja hogy utána bocsánatot kérsz akkor persze mehet elfogadjuk!
    Pont emiatt nincs töke ma rengeteg férfinak mert a női társadalomra hallgat és annak az eszméletlen értelmetlen cikkjeit ömleszti a média! Köztük sokadik cikk óta látom a 777 is!
    Kérdezem én kedves problémákkal kűzdő lányok!? Egyéni kiégésetek visszájára fordít az hogy így tekintetek a férfi társadalomra! Ezzel van itt a probléma kérem!

    • Válasz Csengecsilla 2022. 01. 20. 21:45

      Kedves Jánvili, én, az idetévedt egyszeri női olvasó, nem nagyon értem a kommentedet. Megosztanád kérlek, hogy mit érzel egészen pontosan szembeköpésnek? Mi a bagatell és mi a lealacsonyító hangnem? A női társadalmora kérlek ne hallgass, úgy általában nem szeretünk utasítgatni, és partnert keresünk, nem beosztottat. Szerencsére azért elég sokan vannak, akik bátrak és kedvesek is. Félreérted, kiégettségről szó sincs. Te viszont nagyn mérges vagy, sajnálatos, lehet, hogy neked kell picit változtatni, kis EQ-t összeszedni. Nem lesz neked attól jobb, ha dühöngsz. (Na tessék, erről beszélsz,igaz???? )

  • Válasz Ági 2022. 01. 20. 14:42

    Én azt gondolom, hogy sok fiút mi lányok bátortalanítottunk el a kicsinyes és sokszor megalázó viselkedésünkkel velünk szemben. Mert valljuk be – és tisztelet a kivételnek! – nagyon sokan vagyunk mi lányok, akik az elérhetetlen TikTok sztárok, meg színészek meg kiegymás után ácsingózunk, ezekhez az irreális elvárásokhoz hasonlítjuk azokat a srácokat, akiket meg sem akarunk ismerni vagy felfedezni, hogy igenis vannak még olyanok, akikben értékek vannak. Ilyen az én férjem is, akivel szemben eleinte én magam is elutasító voltam. Nagy áldást és egy csupaszív férfit engedtem volna el, ha nem hagyom abba a túlzott zárkózottságomat. Én csak ennyit tudok ehhez hozzáfűzni.

  • Válasz A 2022. 01. 20. 19:53

    Én nem gondolom, hogy egyik vagy másik nem a hibás, érthető a nők és a férfiak viselkedése is valamilyen szempontból. Nagyon érzékenyek vagyunk (mindkét nem), és nagyon magasak az elvárásaink (mindkét nemnek). Talán valahol a világ alakulása is belejátszik ebbe – amit meg mi alakítottunk. Mindenesetre mindkét nemnek kellene tenni ez ellen, saját magáért.