2022. 01. 11.

Könyvajánló – The Vision 2.: A színfalak mögött

Képzelj el egy könyvet, amely nemcsak letehetetlenül izgalmas és fordulatos, hanem gazdag érzelemvilágú és Isten igazságait helyezi a fókuszba. A The Vision-trilógia második része, A színfalak mögött pont ilyen.

A The Vision-trilógia egy olyan világot mutat be, amely nem sokban különbözik a miénktől, ugyanakkor a főszereplő istenhite révén rálátást kapunk a földin túli dimenzióra is, ahol harc folyik az emberek lelkéért és végső soron az egész világért.

Leidgeb Melinda trilógiájának első részéről az ajánlóm pont egy éve jelent meg (itt elolvashatjátok, ha még nem tettétek). A második rész onnan folytatódik, hogy a főszereplő, Joanna Debson rátalál a szerelemre és, ami még fontosabb, az Istennel való személyes kapcsolatra, közben azonban egyre  többször kap fenyegetést kap Patrick M. Wallestől, a férfitől, akit korábban elutasított és akit valójában a gonosz tart fogva.

Joanna nem egyszer látomásokat kap Istentől, amelyek segítik a legnagyobb nehézségek közepette is életben tartani a reményét. Ezeknél azonban talán még hangsúlyosabb, amikor Isten közvetlenül szól hozzá, ezek a mondatok mind-mind igei alapúak, ami különösen tetszett és számomra hitelessé tette ezeket.

Egy mondatot hadd említsek meg a könyvből, amely engem a regény elolvasása után is elkísért: 

hirdetés

,,A hálaadás ajtókat nyit meg a lehetetlen helyzetek falán.”

A regény végig sodró lendületű, és én két részre osztanám: vannak fejezetek, amelyek a főszereplő hivatásának – énekesi karrierjének – kiteljesedéséről, a családi élet megéléséről szólnak; míg a többi fejezet az ellenséggel szembeni harcot, illetve a Joannát és férjét, Brandtont ért támadásokat mutatja be. Közben egyre több természeti katasztrófát, járványokat és széthulló társadalmakat láthatunk, ami ijesztően emlékezetet a Jelenések könyvében írt végidőkre.

Különleges, hogy A színfalak mögött egy nagy összképet is bemutat a világ alakulásáról és mikroszinten a párkapcsolati problémákat, a karrier és a család összeegyeztetését és a főszereplőnek a múlttal való megküzdését is leírja. Joanna a nehézségekben örök érvényű küldetést kap:

maradj ember az embertelenségben.

Leidgeb Melinda a főszereplő, Joanna szemszögéből, E/1-ben tárja a történetet az olvasók elé, olyan választékos és szép megfogalmazással, amelyből érződik az írónő szépirodalmi műveltsége.

Az első részhez hasonlóan itt is minden fejezet elején található egy QR-kód, amelyet leolvasva meghallgathatunk egy zeneszámot, amely az adott rész hangulatához, eseményeihez illeszkedik. Most szinte mindegyiket meghallgattam a fejezet olvasása előtt vagy közben, és azt kell mondjam: valóban sokat ad a történethez, különlegessé teszi a zenei aláfestés.

Ha vágysz egy izgalmas, pörgős, letehetetlen kalandra, amelyben a kapcsolati szálak, a külső (világban) és a belső (lélekben történő) események is érdekesek, miközben a könyv végig mélyíti a hited, akkor A színfalak mögött című regényt bátran ajánlom!

Borítókép - Fotó: Tomert | Dreamstime.com
Könyvajánló Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás