2022. 01. 10.

Randizni szeretnél? – egy fiatal feleség tanácsai egyedülálló romantikusoknak

Ezt a blogot azoknak a fiatal lányoknak szánom, akik most kezdik felfedezni a szerelmet.

Értékes vagy!

Előfordult már veled, hogy belementél valami olyasmibe, ami ellen minden porcikád tiltakozott? Belementél, mert úgy gondoltad: a te véleményed nem fontos, sőt, egyenesen butaság, és akkor fognak igazán szeretni, ha ezt az érzést jó mélyen elásod magadban, és csak sodródsz az eseményekkel. Bezártad a szádat és csak mosolyogtál. Mert elhitted, hogy a te véleményed nem számít. Elhitted, hogy nem vagy annyira értékes, hogy legyen beleszólásod az események alakításába. 

Mindig van beleszólásod!

Számítasz, számít a véleményed, az, ha nem tetszik valami és nem érzed helyesnek. Azt, ahogyan veled bánnak, ahogyan beszélnek veled. Értékes vagy, ezt sose felejtsd el!

Hidd el, az a fiú, akit nem érdekel a véleményed, aki rád akarja erőltetni az akaratát, aki megalázóan viselkedik, az nem érdemli meg a szerelmedet!

Csak azért, mert mások felnéznek rá. Csak azért, mert minden lány ácsingózik utána. Mert népszerű, mert szerencsés lehetsz, hogy beszélget veled, mert mindenki irigykedik rátok… Csak ezért nem viselkedhet veled akárhogyan. 

Lehet, hogy csak arról van szó, hogy érdeklődést mutat irántad. Félreérthetően viselkedik, de sosem kérdezi meg tőled nyíltan, hogy elmentek-e moziba vagy egy kávézóba. Hidd el, a szíved is értékes! Az érzelmeid, a vágyaid, az, amit megosztasz vele, ezek mind értékesek. Aki ezt nem tiszteli és eldobja magától, miután játszott velük egy ideig, az sosem érdemelt meg téged! 

Nem kell erőltetni

A barátnőiddel állandóan erről beszélgettek. Minden egyes nap a szerelem a téma, érthető, hogy te sem szeretnél kimaradni belőle. De ki is legyen a kiválasztott? Ha ezzel a kérdéssel szembesülsz, az már előrevetíti a problémákat. A szerelem csodálatos dolog, de nem kell erőltetni. Ahogyan az Énekek énekében is olvashatjuk: 

„Kérve kérlek titeket, Jeruzsálem lányai: Ne keltsétek, ne ébresszétek föl a szerelmet, amíg nem akarja!” (Énekek 8,4)

A szerelem bizony nem ébred föl, ha nem akar. Nem tudunk kényszeríteni senkit arra, hogy szeressen minket. Magunkat sem tudjuk sokáig becsapni.

Emlékezz arra, hogy értékes vagy! Sokkal értékesebb annál, hogy kuncsorogj valakinek a figyelméért és ezzel olyan helyzetekbe hozd magad, amelyekre később nem szívesen emlékszel majd vissza. 

Élvezd az egyedül töltött időt!

Rengeteg izgalmat és értékes tapasztalatot tartogatnak azok az évek, melyeket egyedül töltesz. Ha minden figyelmedet a szerelem kergetése köti le, akkor lemaradsz egy csomó lehetőségről! Fedezd fel a világot, a saját képességeidet és értékeidet! A világról kialakított képed és a személyiséged most kezd igazán kibontakozni. 

Vesd bele magadat a sportokba, az egészséges életmódba, keress új hobbikat, koncentrálj a tanulmányaidra, és a családodat se felejtsd el közben. Minden egyes tapasztalattal több leszel te is, és sokkal jobban fogod látni, hogy milyen emberre is van szükséged magad mellett – hiszen önmagadat is jobban meg fogod ismerni. 

Merd meglátni, ha szükséged van a fejlődésre, az egyedül töltött időre! Ahhoz, hogy kimondjuk: most még nem állok készen egy kapcsolatra – bátorság kell. Merd Isten elé vinni imában az életednek ezt a részét is, és merj egyedül lenni!

Az irigység megmérgezheti a szívünket és elhomályosíthatja a céljainkat. Ne azt nézd, hogy másoknak mijük van és neked mid nincs. Imádkozz szüntelen! Fejlődésért, a társadért, az egyedül töltött idő értékeléséért. Csodálatos időszak áll előtted, vesd bele magad örömmel és tudatossággal!

 

 

Borítókép: Vfedorchenko | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás