Romolo Tavani | Dreamstime.com
2021. 12. 19.

Ima a negyedik adventi vasárnapra

Ma az utolsó gyertyát is meggyújtjuk a koszorún, amely a szeretetet jelképezi – így tehát a hit, remény, öröm, szeretet teljessége válik eggyé. A múlt vasárnap Mária volt a középpontban, ma viszont Keresztelő Szent János, aki Jézus közelgő eljöveteléről és a bűnbánatról prédikált a népnek.

Az imádság:

Mennyei Atyánk,

A karácsony egész jelentése egy kis hétbetűs szóval megmagyarázható: SZERETET. Az első karácsonyon elküldted nekünk a tiszta szeretet ajándékát, aki a mennyből szállt alá, hogy szűztől szülessen. Advent utolsó hetében segíts elgondolkodnunk a Jézusban megnyilvánuló szeretet nagyságán!

Szavad testté lett, és közöttünk élt, amikor Jézus megszületett. Félretetted a menny minden dicsőségét és pompáját, és a legszerényebb utat választottad; a csillagok alatt, körülvéve a menny minden seregével, eljött a földre maga a Szeretet. Egy földi anya és apa, pásztorok és bölcsek ünnepelték eljövetelét.

Királyok Királya és Urak Ura vagy, mégsem oroszlánként jöttél, hanem bárányként, ártatlan csecsemőként, akinek az volt a célja, hogy teljes szeretetben járja ezt a földet, majd feláldozza életét, engesztelésül gyermekei bűneiért.

Ez volt a terved. Az elejétől a végéig tudtad Jézus életének minden percét. Tudtad, hogy Jézusra a goltotai kereszt vár, mégis elküldted egyszülött Fiadat, hogy kifizesse a bűnünk adósságát, és feddhetetlenül járhassunk kiontott vére miatt.

Nincs ennél nagyobb ajándék, hogy az ember életét adja barátaiért. Szívesen ajándékoztad életed szereteted miatt, igazságos véred elfedte bűnünket. Megváltasz és helyes útra térítesz minket, amikor megvallunk Téged életünk Urának és Megváltójának.

A legnagyobb ajándék az első karácsonyon volt jelen. Nem volt gyönyörű csomagolásban és feldíszített fa alá sem állítva. A legnagyobb ajándék a kis Jézus testébe csomagolva és a jászol durva fájába fektetve érkezett. Tökéletes ajándékunkat később bűneink sebhelyeibe csomagoljuk, és a kálvárián lévő kereszt masszív fájára szögezzük, mindezt a szeretet miatt.

Atyám, advent utolsó hetében töltsd el szívünket és elménket ennek az igazságnak a jelentőségével. Köszönjük, Urunk, hogy annyira szerettél és szeretsz minket, hogy elküldted számunkra Jézust.

Jézus drága nevében imádkozunk.

Ámen.

Forrás: iBelieve

Ujhelyi Dóra

Advent Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás