2021. 12. 12.

Ima a harmadik adventi vasárnapra

A harmadik vasárnap kiemelkedik a többi közül, az öröm vasárnapjának is nevezik. E napon az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Ez a vasárnap az örömé: Szűz Máriát dicsőítjük, aki világra hozta Jézust.

Az imádság:

Mennyei Atyánk!

Advent harmadik hetében emlékezünk arra, hogy Jézus születésének örömhíre hatalmas boldogságot okoz nekünk ebben a karácsonyi időszakban. Örömünk nem attól függ, hogy milyen ajándékokat adunk, vagy hogy milyen ajándékokat találunk a fa alatt. Semmilyen földi dolog nem adhat nekünk teljes örömet. Örömünk Tőled származik. Ez a boldogság, amely elöntötte a pásztorok, az angyalok, a bölcsek, a menny seregei, valamint Mária és József szívét, az az öröm, amely még mindig örvendezéssel tölti el szívünket.

hirdetés

Mária és József hittek, és átélhették azt az csodás érzést, hogy a kis Jézust a karjukban tartják. A pásztorok és a bölcsek hittek az angyaloknak és a jeleidnek, ezáltal megtapasztalták a Messiás imádatának nagy örömét. Akik ismerték és felismerték Jézust, nagyon örültek az Ő eljövetelének. Látták beteljesülni a próféciákat, és félelmüket boldogság váltotta fel. Bíztak az ígéreteidben, és szívük megtelt örömmel, miközben nézték, ahogy szerető kedvességed megnyilvánult egy kis csecsemő arcán egy apró jászolban.

Atyám, Te most ugyanezt az örömet ajánlod nekünk, ha hiszünk Benned és elismerjük Jézust Megváltónknak és Urunknak. Okot adtál az ünneplésre, amikor megadtad nekünk Jézus Krisztus kimondhatatlan ajándékát. Azért jöttél, hogy közöttünk élj. Legyőzted a halált és feltámadtál értünk, megbocsátod bűneinket, és örök életet adsz nekünk, ha hiszünk Benned.

Örömünk nem a munkánkból, a családunkból, a kapcsolatainkból, a pénzügyeinkből vagy a sikerünkből fakad. A mi örömünk ajándék. Ez az az ajándék, amit az első karácsonykor adtál nekünk Jézus Krisztusban. Örömünket Megváltónk, Jézus Krisztus foglalja magában. Öntse el szívünket örömmel ebben az adventi időszakban, amikor Jézus születésének örömhírén elmélkedünk!

Jézus drága nevében imádkozunk.

Ámen.

Forrás: iBelieve

Ujhelyi Dóra

Advent Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás