2021. 12. 05.

Ima a második adventi vasárnapra

Advent második vasárnapját bronzvasárnapnak is nevezzük, ilyenkor a második gyertyát is meggyújtjuk a koszorún, amely a reményt szimbolizálja. Az Úr reményt ébresztett a zsidóságban, hogy eljön a Messiás, aki közülük való lesz. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor.

Mennyei Atyánk,

Te vagy az Isten, aki békét ad. Advent második hetében emlékeztess minket arra, hogy Jézusnak köszönhetően zűrzavartól és káosztól mentes karácsonyt élhetünk át. Függetlenül a körülményeinktől vagy helyzeteinktől békét kínálsz nekünk, amiért örökké hálásak lehetünk Neked.

Azon az első karácsonyon, amikor elküldted Fiadat, még az angyalok is így szóltak: „Dicsőség a magasságban Istennek, és békesség a földön azoknak, akiken az Ő kegyelme nyugszik.” Az angyalok tudták a célodat. Ismerik a remény, a béke, az öröm és a szeretet ajándékait, amelyeket a karácsony hordozott. Felismerték, hogy Isten teljessége egy csecsemő apró testébe van csomagolva.

hirdetés

Ez a csecsemő ugyanaz az Isten-ember, Jézus lesz, aki szembenéz a halállal a kegyetlen kereszten, fizetségül bűneinkért. Győzedelmesen legyőzi a bűnt, a halált és a poklot, hogy eltörölje a bűntartozásunkat, és megbékéljen Veled, Atyám.

Ezért küldted el Fiadat, Jézust. Mivel szerettél minket, eljött Ő, hogy higgyünk benne és örök életet nyerjünk. Ő volt az első karácsonyi ajándék, és még mindig az egyetlen ajándék, amelyet igazán érdemes birtokolni.

A béke teljességét a szívünkben érezhetjük karácsonykor és természetesen minden nap, hiszen ugyanaz a Jézus ül a jobb kezednél a Mennyben, aki közbenjár értünk a földön. Mérhetetlen szeretettel gondoskodik rólunk. Semmi sem választhat el minket az Ő szeretetétől. Az Úr és az Ő tervei az életünkre vonatkozóan jók és megéri bízni Benne.

Atyám, advent második hetében tarts meg minket tökéletes békében, miközben a Te hatalmas szereteteden elmélkedünk. Segíts, hogy teljes mértékben megbízhassunk Benned, és az általad kínált békében megpihenjünk egy kicsit!

Jézus drága nevében imádkozunk.

Ámen.

Forrás: iBelieve

Ujhelyi Dóra

Advent Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás