2021. 10. 30.

Te látod a másikban Jézus tekintetét?

Az ártatlan gyermeki tekintetekben akaratlanul is észrevehetjük Jézust, de vajon mennyire egyszerű a hétköznapokban embertársainkban meglátnunk Őt?

Már bő egy éve abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindennap láthatok egy gyermeki tekintetet, akinek a mosolygó szemeiben nem nehéz észrevennem Jézust. A héten épp játszottam kislányunkkal, amikor újra szembesültem ezzel az őszinte tekintettel és azon gondolkodtam el, hogy az ő szemében milyen könnyen meglátom Jézust.

De vajon a hétköznapokban, a munkahelyen, az iskolában, a családban is ilyen egyszerűen meglátom a másikban Őt? Amikor ezen kicsit elgondolkodtam, akkor sajnos egy egyértelmű „nem” volt a válaszom. Ugyanis a pörgésben és rohanásban, amikor kapkodunk és idegesek vagyunk, akkor könnyen ingerültebben szólunk embertársainkhoz, esetleg őket hibáztatjuk, ha nekünk valami mégsem sikerült úgy, ahogy szerettük volna.

hirdetés

Pedig milyen szép lenne, ha a nehéz helyzetekben is meglátnánk a másikban Jézust, aki segíteni akar nekünk vagy aki éppen a mi segítségünkre szorul.

Éppen tegnap olvastam az angol labdarúgó élvonalban szereplő Arsenal egyik szurkolójának a történetét. Egy apuka az autista kisfiát először vitte ki a londoni csapat hazai meccsére, ám a kisfiú a nagy hangzavar miatt nem érezte jól magát, így az édesapa a félidő felénél úgy döntött, hogy hazamennek. Azonban amikor el akarták hagyni a stadiont, az egyik rendező megkérdezte, hogy miért mennek már ilyen korán el. Elmondták ennek az okát és a helyiek végül maradásra bírták őket, ugyanis felajánlották számukra a zajmentes szobájukat, ahol a kisfiú végignézhette a találkozót. A klub részéről apróságnak tűnik, de ha az a rendező nem lép oda hozzájuk és nem érdeklődő, akkor valószínűleg elmentek volna.

Hány ilyen eset lehet a mindennapjainkban, amikor nem veszünk észre egy-egy szituációt? Próbáljunk meg a hosszúhétvége során kicsit jobban figyelni embertársainkra, ha azt érezzük, hogy ez az utóbbi időben kevésbé sikerült. Hiszen Jézus mindannyiunkban ott van!

Hortobágyi Tibor

Borítókép - Fotó: Helder Almeida | Dreamstime.com
Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás