2021. 10. 28.

Erdőterápia – 5 tipp a valódi feltöltődésért

Ez a gyönyörű napfényes ősz mostanában gyakran meghozza a kedvem, hogy sétáljak vagy kisebb-nagyobb kirándulásokat tegyek a közeli erdőkben. Soha nem bánom meg: ez a hely valóban felfrissülést ad a testnek és léleknek egyaránt.

Biztos te is tapasztaltad már a természet szinte gyógyító hatását: elég néhány óra a sárga-vörös-zöldesbarna levelek között, hogy valóban feltöltődj. Itt nyoma sincs a városi zajnak, tömegnek és hajszának, a sok stressznek és aggodalomnak. De hogy valóban átadd magad az élménynek, javaslok pár tippet, ha erdőben jársz:

  1. Lassulj le!

Próbálj meg a szokásos rohanós tempód helyett lassabbra váltani és élvezni minden lépést! Lélegezz mélyen és vedd észre, hogy mennyire jólesik a lelassulás! Hidd el, ennek hatására a gondolataid is könnyebben kitisztulnak.

  1. Nézz és hallgass figyelmesen!

Ha már lelassultál, az remek alkalom arra, hogy körülnézz és észrevedd az avarban lapuló kis bogarakat, a fákon éneklő madarakat vagy épp a távoli szarvasbőgést. Annyi minden él körülöttünk, ha kicsit kitekintünk a saját világunkból!

  1. Beszélgess Istennel!

Az erdő az egyik legideálisabb hely arra, hogy kapcsolódj Istenhez. Ő mindig, mindenhol veled van, de egy ilyen gyönyörű és békés helyen tudod még inkább érzékelni a jelenlétét. Beszélgess vele! Mondd el neki, mi nyomja a lelked, miért vagy hálás, mik a vágyaid. Ő hallja az imád és ha nem is egyből, és nem biztos, hogy olyan formában, ahogy várod, de válaszol rá.  

  1. Szedj leveleket vagy terméseket!

Egy kirándulás alkalmával szebbnél szebb őszi leveleket vagy épp gesztenyét, makkot, tobozt lehet gyűjteni, és már meg is van az otthoni dekoráció!

  1. Hagyd, hogy ihletet kapj!

Egy erdőjárás valódi terápiával ér fel, ráadásul ihletet is adhat. Nekem az erdőben például rendszeresen írni vagy fotózni támad kedvem, de ugyanolyan jó lehet, ha egy szép fát utána otthon lefestesz vagy leülsz zongorázni – bármi is a hobbid, a természet remek inspirációforrás!

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás