2021. 10. 22.

Megleptél Uram, és én hagytam, hogy meglepj

Mostanában lépten nyomon apró kedvességekbe botolom, melyeket Isten úgymond „csak nekem” készített. Egy szivárvány, egy acélkék viharfelhő, tarka őszi falevél és még ezer meg ezer dolog.

Ma hazafelé vezettem, amikor a Dunán átívelő hídra felhajtva gyönyörű látvány tárult elém: egy teljes szivárvány ívelt át a híd felett. Erőteljes színei és a tökéletes elhelyezkedése teljesen lenyűgözött. Önkéntelenül is felkiáltottam, amit értetlenül ám annál lelkesebben utánzott a hátsó ülésen utazó kislányom. Még egy dicsőítő énekbe is belekezdtem miközben azt éreztem, hogy ezt a kis meglepetést szinte csak az én kedvemért készítette Isten. Az Ő szövetségének a jelét. Szerettem volna megörökíteni, de természetesen a vezetés közben nem ragadtam telefont, így maradt a lenyűgöződés.

hirdetés

Mostanában több olyan pillanatot is megélhettem, amikor Isten minden ok nélkül meglepett valamivel. Az elmúlt években is számtalan példa volt ilyenekre, de akkor mindig úgy éreztem, hogy az Úr ezekkel a figyelmes gesztusokkal vigasztalni és bíztatni szeretne, amiért annyi küzdelem van épp az életemben. Akkor is hálás voltam a tarka őszi fákért, a naplementékért, de különösen a lentről napsütötte acélkék viharfelhők látványáért. Ez a kedvencem és Isten ezt tudja jól, mert mostanában nem fukarkodik ezzel a látvánnyal.

Az elmúlt évekhez képest viszont most úgy érzem, nincs okom panaszra és csupán az Atya önzetlen ajándékának élem meg ezeket az apróságokat. A mai szivárványt, a különleges alakú őszi falevelet, amit reggel találtam séta közben, vagy a galagonyabokron csillogó napfényt. Ezek feltöltik a lelkem és én állandóan azt érzem, hogy Isten most csak úgy kedvtelésből meglep és gyönyörködtet.

Meglepsz Uram, és én hagyom, hogy meglepj minden nap! Nyűgözz le a teremtett világgal, amely mind rólad beszél. Köszönöm, hogy személyesen rám is van gondod és fontos számodra, hogy kimutasd felém a szeretetedet.

Kép:  Olga Drozdova | Dreamstime.com

Blog Lábánné Hollai Katalin
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás