2021. 09. 24.

Arra teremtett, hogy Őt dicsőítsem – Kira Fontana tanúságtétele

Kira Fontana sikeres hollywoodi énektanár volt, azonban ma már olyan nagy sikerű dicsőítő dalok szerzőjeként ismerjük, mint a Refuge vagy a Hearts on fire. Megtéréséről a Christianity Today magazinnak mesélt.

Kira Fontana élete kívülről tökéletesnek tűnt, az egyik legkeresettebb énektanár volt Hollywoodban, sztárokkal dolgozott együtt, sikert sikerre halmozott, a világ minden tájáról kapott megkereséseket. Mikor Los Angelesbe költözött, az volt a fő motivációja, hogy saját zenei karrierbe kezdjen, azonban ez az álma hamar szertefoszlott. Ekkor egyáltalán nem tartotta magát kereszténynek, de a dalai tele voltak spiritualitással, ami nem aratott osztatlan sikert Los Angelesben. A sok elutasítás és próbálkozás után lassan abbahagyta az éneklést és a dalszerzést. „ Az, hogy el kellett engednem ezt az álmomat, hatalmas törés volt számomra. A következő 5 évben terméketlen és üres volt az életem”- nyilatkozta.

Ekkoriban próbált a magántanári karrierjére fókuszálni, és csatlakozott egy közösséghez, ahol nem keresztény, de nyitott, kereső emberekkel lehetett együtt. „Katolikusként neveltek, de később elmerültem a keleti spiritualitásban. Sokat meditáltam és azt gondoltam, magas szintre jutottam a lelki tudatosságban. Úgy gondoltam, hogy Istenhez rengeteg úton eljuthatunk, az elmém pedig át volt itatva pozitív mantrákkal. Azonban ha valóban az életem mélyére néztem, tudtam, hogy valami hiányzik. A hatalmas „lelki tudatosságom” ellenére folyamatosan elhibázott kapcsolatokban kötöttem ki és nem találtam valódi célt az életemnek”.

Ebben az időben a családjában többen is megtértek, és egy alkalommal a testvére megkérdezte, mit gondol, ki valójában Jézus? Azt válaszolta, amit számos rongyosra olvasott spirituális könyve tanított neki: egy spirituális tanító és az egyik legfelvilágosultabb ember, aki valaha élt. Mindig az volt az életfilozófiája, hogy úgy éljen, ahogy Jézus. Amikor azonban ezt elmondta a testvérének, olyan választ kapott, amire nem számított: „Hogy tudsz úgy élni, mint Jézus, ha azt sem tudod, valójában ki volt Ő? Pont azt a könyvet nem olvastad soha, amiből igazán megtudhatnád.”

hirdetés

A beszélgetés vitává fajult, édesanyja pedig azt tanácsolta neki, imádkozzon, hogy meglássa az igazságot. Így hát nem tudta pontosan, hogy kihez és miért, mert soha nem volt személyes kapcsolata Istennel, de imádkozott és a Bibliát is elkezdte olvasni. Az Ige megismerése gyökeresen átformálta a gondolkodását: „Rájöttem, hogy minden délelgetett hitem csak magamra fókuszált…arra, hogy megéljem az álmaimat és sikeres legyen a karrierem. Abban hittem, hogy én egy jó ember vagyok és olyan barátokkal vettem magam körül, akik egyetértettek…

Azonban rájöttem, hogy nem lehetek jó ember csak a magam erejéből. Éreztem, hogy szükségem van a Megváltómra.”

Elkezdett járni egy helyi templomba és imádkozni azért, hogy Isten kivezesse őt a sötétségből. Csatlakozott a kimondottan keresők számára létrejött Alpha közösséghez, és ahogy telt az idő, megerősödött hitben és átadta magát Istennek. 

Mint újdonsült keresztény, azért kezdett imádkozni, hogy zenei tehetségét is az Úr szolgálatába állíthassa. Rájött, hogy nem akar tovább a popzene világában tevékenykedni, azonban nem tudta, merre tovább. Elköltözött Los Angelesből, azonban egyre kétségbeesettebbé vált, mígnem egy este sírva kiöntötte a lelkét Istennek: „Miért teremtettél engem?”- kérdezte. Úgy érezte, az élet minden területén kudarcot vallott. Azonban azon az éjszakán történt valami, ami megváltoztatta az életét: „Hajnali 3-kor hirtelen felébredtem. A fejemben egy csodálatos dallam szólt, amelyet álmomban hallottam, és akkor tudtam, hogy ez nekem szól. Leültem a zongorához, és megírtam a Refuge című dalt. Ez volt az első dicsőítő dalom, és attól a naptól kezdve alkotói lázban égtem. Az Úr megválaszolta a kérdésemet: arra teremtett, hogy Őt dicsőítsem.”

Lovas Csenge

forrás: christianitytoday.com

Borítókép - Fotó: Soundcloud.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás