2021. 09. 22.

Elgondolkodtatott a megdöbbentő statisztika

Érdekes statisztikát közölt valamelyik napon a mobilom arról, hogy az elmúlt héten melyik nap hány órát töltöttem a telefon nyomkodásával. De vajon Isten milyen számokat közölne a múlt héten Vele töltött időmről?

Az okostelefonoknak számtalan hasznos és felesleges funkciója van, az utóbbi hetekben például értesítéseket kapok, hogy melyik napon mennyi órát töltöttem a telefonom képernyője előtt, illetve melyik a legtöbbet használt alkalmazásom. Korábban ezzel még nem találkoztam, de megdöbbentő volt látni a számokat. Azért azt hozzá kell tennem, hogy munkámból kifolyólag sokszor azon dolgozom vagy éppen írogatok, tehát nem csupán szórakozásból nyomkodom a „kütyüt”. Ennek ellenére elgondolkodtattak a számok.

Rögtön eszembe jutott, hogy vajon, ha kapnék egy ilyen statisztikát Istentől, hogy Vele és az imádsággal mennyi időt töltöttem, akkor milyen számok jönnének ki. Aztán rájöttem, hogy ezek bizony jóval alacsonyabbak lennének napi szinten és ez kicsit el is szomorított. Őrá annak az időnek a töredékét szánom, amennyit a telefonom a kezemben van, még akkor is, ha utóbbinak egy jó része a munka miatt van.

Pedig milyen egyszerűen elérhető Isten bárhol, bármikor, a nap bármely szakaszában. Legyen az a reggeli kelés után, útban a munkahelyre vagy az iskolába. Két feladat között is bármikor „szakít időt” ránk, ha mi Őhozzá fordulnánk egy-egy imában. Este pedig a legbensőségesebb pillanata lehet a napunknak, amikor hálát adunk Neki a velünk történtekért.

Lehet, hogy sokaknál ez automatikusan működik, de ha esetleg mégsem, akkor érdemes úgy terveznünk a holnapi napunkat, hogy Őt is beiktatjuk a programjaink közé. Ha pedig annyira sok teendőnk van, akkor nyugodtan spontán is „hívhatjuk” bármikor,

az biztos, hogy nem fog foglaltat jelezni és azt sem kell figyelnünk, hogy Messengeren látta-e már az üzenetünket…

Hortobágyi Tibor

Borítókép - Fotó: Tero Vesalainen | Dreamstime.com
Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás