2021. 09. 21.

A hála kifejezésének 5 remek módja

Hálásnak lenni annyira jó! Legyen a legjobb vagy a legrosszabb napunk, a hála mindig segít – megsokszorozza az örömünket, feloldja az önsajnálatunkat, megmelegíti a fagyos szívünket, Istenre emeli a tekintetünket. Íme 5 mód, ahogyan kifejezheted a hálát.

  1. Sétálj egyet!

Nem pont erre számítottál, igaz? Nem csak egy átlagos sétára gondoltam, ahol alig nézel fel a telefonodból vagy épp egy fontos munkahelyi hívást bonyolítasz le, amíg elérsz A-ból B-be. Egy olyan sétára gondoltam, ahova nem viszel telefont, vagy ha viszel is, kikapcsolod az internetet, és csak gyönyörködsz a természetben, a madarak hangjában, a fák elszíneződő leveleiben, a nap sugaraiban. Csak hálát adsz azért, hogy élsz. A létezésünk önmagában ok a hálára, még akkor is, ha pillanatnyilag ezt a problémáinktól nem látjuk.

  1. Vezess hálanaplót!

Már több blogomban is írtam arról, mennyire jó hatással van rám, ha rendszeresen hálát adok Istennek azokért a dolgokért, amelyekért én semmit nem tettem: éppen ezért ajándékok. Hálás vagyok neki, hogy van lábam, amelyen dolgozni tudok járni, hogy van szemem, amellyel láthatom, akiket szeretek; hogy élnek a szüleim; hogy ma is volt mit ennem. És ez csak töredéke a hálaokoknak! A hálanapló egy másik módja, ha nemcsak az állandó, néha sajnos természetesnek vett dolgokért adunk hálát, hanem minden nap keresünk 3 dolgot, amely jó volt a napunkban. Erre nagyon szépen rá tud állni az elménk és a szívünk: egy idő után szokásunkká válik meglátni, miért lehetünk hálásak aznap.

hirdetés
  1. Írj levelet egy barátodnak vagy családtagodnak!

Tényleg túl sokszor természetesnek vesszük, hogy milyen remek emberek vannak az életünkben, akiktől szeretetet, törődést, figyelmet kapunk nap mint nap. Itt az idő, hogy leüljünk, papírt és tollat ragadjunk (na jó, aki szeretne, maradhat a billentyűzetnél), és írjuk meg pár sorban valakinek, mit jelent ő az életünkben. Ezzel neki és magunknak is örömet szerzünk.

  1. Segíts valakinek!

Érdekes módon minél többet adsz, annál hálásabb lesz a szíved. Tudod, miért? Észreveszed, hogy a világ nem csak körülötted forog – ez pedig igazán felszabadító! Hogy kinek segíthetsz? Csak nyisd ki a szemed, segítségre mindig szükség van! Legyen az egy hajléktalan, aki mellett eddig minden nap csak elsétáltál; a szomszéd néni, akinek eddig nem álltál meg felvinni a csomagját, mert rohantál; vagy épp egy közeli barátod, aki hamarosan költözik és autót keres. Hidd el, találni fogsz olyan embert, vagy inkább embereket, akiknek adhatsz – már ma!

  1. Légy hálás magadnak is!

Minden jó dolog Istentől származik és elsősorban Neki adunk hálát, de az sem ördögtől való, ha magadnak is hálás vagy időnként. Lehetsz hálás, amiért megadtad magadnak a pihenést vagy amiért erőt vettél magadon és elmentél edzeni. Ugyancsak hálás lehetsz a határaidért és azért a bátorságért, amely benned van és amely átsegít a megpróbáltatásokon. Lehetsz tele önbizalommal úgy, hogy közben nem felejted el, kitől kaptál mindent.

 

Borítókép - Fotó: Fizkes | Dreamstime.com
Blog Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás