2021. 09. 03.

Minden darabokra hullott – egy afganisztáni pap szívszorító üzenete

Miután a tálibok átvették a hatalmat, az Afganisztánban tevékenykedő Fr. Giovanni Scalese atyának menekülnie kellett, az afganisztáni helyzetről és az országban töltött utolsó óráiról a churchpop.com tudósított. 

Giovanni Scalese, az olasz nagykövetségen elhelyezkedő keresztény kápolna papjának szívszorító üzenete:

„Nem mondhatunk le erről az országról és az itt szenvedő emberekről!” 

Giovanni a tálib megszállást követően kénytelen volt elhagyni az országot. Katonai géppel menekítették Olaszországba 5, a Szeretet Misszionáriusai rendhez tartozó apáca társaságában. Sikerült 14 fogyatékkal élő kisgyermeket magukkal vinniük a Kabulban üzemeltetett árvaházukból. Bár ottlétük alatt a megszállás óta folyamatos veszélynek voltak kitéve,  szerencsére nem esett bántódásuk. A menekülés óráiról így nyilatkozott:  „ Nem volt könnyű átélni mindezt, a tömeget, a hatalmas feszültséget. A tálibok azt mondták, lezárják a repteret az afgánok előtt és csak külföldi állampolgárok juthatnak át.”

hirdetés

Rómába érve köszönetet mondott azoknak, akik vele imádkoztak, hálát adott Istennek, amiért nem hagyta őket magukra ezekben a nehéz időkben és kéri, hogy folytassák az imát Afganisztánért és szenvedő polgáraiért.

„Nem számítottunk ilyen hirtelen távozásra Afganisztánból. Mind diplomáciai megoldásra vártunk, de néhány nap alatt minden összeomlott: kormány, hadsereg, rendőrség.” 

Giovanni szerint a tálibok nem harcoltak, hogy megszerezzék a hatalmat, egyszerűen csak átvették az irányítást. Szerinte ennek legalább egy előnye van: bár vannak áldozatok, elkerülték a polgárháborús vérontást.

Lovas Csenge

forrás: churchpop.com

kép forrása: Fr. Giovanni Scalese, Facebook 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2021. 09. 03. 17:55

    Semmi keresnivalója nem volt Afganisztánban az USA-nak, és az olaszoknak sem.
    Nem értek egyet abban, hogy egy nagykövetség papja az életét kockáztató hittérítő szerepében tetszelegjen. Ha így lenne, akkor maradt volna, lesz ami lesz. De ő egy megszálló hatalom képviselőjeként volt jelen abban az országban, amit a menekülése is mutat.