2021. 08. 27.

“Én az Urat szeretném szolgálni a színpadon” – Pindroch Csaba

Ismét hitéről tett tanúságot Pindroch Csaba színművész, aki ezúttal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeként beszélt az általa vallott értékekről.

Pindroch Csaba jelenleg szabadúszóként dolgozik, korábban hosszú évekig volt a Thália Színház társulatának a tagja, míg 2002 és 2006 között a Vígszínház színpadán láthatta a közönség.. Munkásságát Madách-díjjal és Jászai Mari-díjjal is kitüntették, feleségével, Verebes Lindával 3 gyermeket nevelnek. A közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeként osztotta meg gondolatait Kuzmányi István diakónussal, többek között hitről és művészi ars poeticájáról:

„Én nem tudnék lehasalni a püspök előtt és mondjuk a cölibátusra esküdni, mert tudnám, hogy nem tudnám megtartani. De én az Urat szeretném szolgálni a színpadon – a színpadon kötelessége az embernek a jót közvetíteni. Az ars poeticám valahol az, hogy “Uram, tégy engem a békéd eszközévé!”.

Pindroch Csaba az első tanúságtételét még felesége buzdítására vállalta:

hirdetés

„Sose tettem kirakatba a hitemet. Mindig féltem, hogy akkor a hívők elkezdenek majd szeretni, a kevésbé hívők pedig “lehülyézni”, és nem a munkám alapján ítélnek meg. A feleségem ugyanakkor azt mondta: “Ez egy nagyon fontos dolog, amibe bele kell állnod!” – úgyhogy én ebbe most beleállok. Nagyon sok tanúságtételt tettem már, de általában ugyanazokat. Teljesen más egy pár száz fős közönség előtt – akiket “érez az ember” – beszélni, szabadon, felrúgva az időkeretet. Itt most 5-10 perc lesz, minden szónak jelentősége lesz, nem lehet csak úgy hülyeséget beszélni.”

Tanúságtételeit úgy fogalmazza meg, hogy ateistákat és kételkedőket tudjon megszólítani. Elmondása szerint a színésztársadalomban soha életében nem érte emiatt hátrány, sem a főiskolán sem a pályán.

“Egyszer volt egy beszélgetésem egy öltözőtársammal, akinek elmondtam az egyik tanúságtételemet, mert ő előtte “lemosolyogva” azt mondta nekem, hogy “hát, én nem így gondolkodom az életről”, szerinte maguktól mennek a dolgok. Elmondtam neki az élményeimet, és ez a nagyon morózus, magát okosnak gondoló ember elcsendesült, és azt mondta, hogy ezzel nem lehet vitatkozni. Én a tanúságtételeimmel ateistákat próbálok megszólítani és kételkedőket.”

A teljes interjút itt láthatjátok: 

Borítókép: 52nd International Eucharistic Congress – Youtube

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás