2021. 07. 06.

3+1 tipp, hogy nyáron közelebb kerülj Istenhez

Nyáron dúskálunk az élményekben, egyik programról rohanunk a másikra, miközben hetekre kimaradunk a templomból, vagy elhagyjuk a napi imádságokat. Ennek nem kell így lennie, ezért megosztunk veletek pár segítő tippet, hogy testileg és lelkileg feltöltődve vághassatok neki az új tanévnek.

1. Ne add fel a rutinodat!

Csak azért, mert nagy a pörgés, még nem kell lemondanod a szokásos rutinodról! Ahogyan a kávézásra vagy a reggelizésre is tudsz időt szakítani, úgy az imádkozást sem kell elhagynod a napirendedből! (Még több energiával is tölt fel reggel!) Ne hagyd, hogy a sok program elterelje a figyelmedet Istenről! Ha a nyári időszakot különlegesen kezeled, azzal indokot hagysz arra, hogy elhagyd a napi imádságot és a Biblia rendszeres olvasását. Bár mindenkinek más válik be, ilyenkor különösen érdemes reggel imádkozni, mert akkor biztosan nem marad el!

2. Adj hálát!

Napsütés, csobogó víz, szabadság, friss gyümölcsök, csillagos éjszakák, család és barátok: a nyár egy varázslatos időszak, főleg járvány után tudjuk ezt igazán értékelni. Tökéletes idő arra, hogy elkezdd a hálaadást beépíteni az életedbe! Reggel és este, vagy akár a nap során is adj hálát, amiért csak akarsz! Ha egy dolgot sem tudsz felsorolni, akkor ott nagy baj van, hiszen még Placid atyáék is tudtak miért hálát adni a gulágon! Te miért ne tudnál? Kezdd el, és a télbe már úgy fogsz belevágni, hogy a hála túl fog csordulni a szívedben! Csodálatos módja ez az Istennel való kapcsolatunk építésének, hiszen többet már nem a kéréseink sorolását fogja jelenteni az ima, hanem a túláradó örömöt és hálát Isten felé!

3. Utazás alatt hallgass podcastot vagy Bibliát!

Sokat utazol? Rakj be egy előadást, podcastot vagy hallgasd a Bibliát! Ha többen utaztok egy kocsiban, meg is beszélhetitek a hallottakat. Keress olyan témákat, amelyek már régóta foglalkoztatnak, de a dolgos hétköznapok során nem jutott időd arra, hogy foglalkozz velük!

+ Ne hagyd ki a vasárnapot!

Sokan „nem viszik el Jézust nyaralni”, ami azt jelenti, hogy kihagyják a vasárnapi istentiszteletet/misét, ha üdülnek. Azonban a hitünk nem megy szabadságra, az ünnepnapot igenis szenteljük meg! Voltál már például a balatoni kis templomokban? Tudod milyen csodálatos úgy hallgatni a misét, hogy közben látod a Balaton hullámain megcsillanó napfényt? Vagy voltál már külföldön szertartáson? Olyan fantasztikus élményekkel tud Isten ilyenkor is megajándékozni minket, amelyeket kár lenne kihagyni csak azért, hogy egy órával többet aludjunk, vagy árnyékos helyet tudjunk lefoglalni a strandon.

Borítókép: Unsplash
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás