2021. 06. 29.

6 dolog, amit Isten tesz az életünkben

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen mutatja meg Isten, mennyire szeret minket, de azért van néhány közös pont. Vegyük észre az apróságokat és a nagyobb dolgokat is, amelyek felfedik, mennyire jó Istenünk van!

  1. Szeretem, amikor Isten megmutatja, miért kellett keresztülmenned azon, amin keresztülmentél

Sokszor keressük az okát, miért kell szenvednünk vagy átmennünk megtöretéseken. Azt vettem észre, hogy ezeket a legtöbbször csak utólag mutatja meg Isten, akkor nem, amikor benne vagyunk. Így viszont erősödhet a bizalmunk és a hitünk, hiszen nem látjuk, miért történik velünk az, ami, de továbbra is hihetünk Isten jóságában. Ő tudja, mit miért enged meg vagy tesz meg.

  1. Szeretem, amikor Isten megmutatja, hogy az Ő tervei mindig jobbak a mieinknél

Emberi létünkből fakad, hogy folyamatosan terveket szövünk, listákat írunk, álmodozunk. Ezek egyáltalán nem rosszak, mert így vannak céljaink, amelyek visznek előre. Ugyanakkor fontos, hogy el is tudjuk engedni ezeket. Ne akarjunk a saját fejünk után menni! Isten annyival bölcsebb nálunk, sokkal jobban tudja, mi a jó nekünk, mint mi magunk. „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál.” (Ézs. 55: 8-9.)

hirdetés
  1. Szeretem, amikor Isten megmutatja, hogy a Biblia szavai ma is igazak

Hiába telt el már több ezer év, a Biblia szavai ma is ugyanolyan érvényesek és igazak. Persze, hogy vannak kulturális különbségek a mai korhoz és helyhez képest, amelyeket csak úgy érthetünk meg, ha tanítanak róla vagy utánaolvasunk, de a lényeg – Isten személye – tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Ez pedig egy óriási stabilitást ad a folyamatosan változó világban. 

  1. Szeretem, amikor Isten megmutatja, miért tesz bizonyos embereket az életedbe

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én azt veszem észre, hogy minden egyes emberi kapcsolatomból tanulok valami fontosat. Nem véletlen, hogy kik a szüleid, nem véletlen, hogy kik a testvéreid, ahogy az sem, hogy kikkel kerültél egy munkahelyre vagy közösségbe és váltatatok aztán közeli barátokká. Fantasztikus belegondolni, hogy Istennek mennyire fontosak a kapcsolataink, és hogy azokon keresztül mennyire be tudja mutatni az Ő szeretetét. Vagy épp formálja a jellemünket általuk.

  1. Szeretem, amikor Isten újra és újra megmutatja, mit jelent az igazi szeretet

A szeretet egy nagyon sokat használt szó, épp ezért sokszor már kiüresedik a jelentése. Azt mondod szereted Istent, de azt mondod, szereted a limonádét is. Na akkor hogy is van ez? „Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet.” (1Jn. 4:8.) Tőle tanuljuk meg, mit jelent szeretni, hiszen Ő előbb szeretett minket – már akkor, amikor még bűnösök voltunk. Néha nehéz felfogni ezt teljességében, csak forgassuk magunkban, milyen bámulatos Ő!

  1. Szeretem, amikor Isten megmutatja, hogy a mai napig tesz csodákat

Nagyot tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy csodák csak az Apostolok cselekedeteiben és a többi bibliai könyvben történtek. Ez a világ is – ma, a XXI. században – tele van csodákkal! Gyógyulásokkal, lelki és kapcsolati helyreállásokkal, váratlan fordulatokkal, amelyek mind Isten dicsőségét mutatják be nekünk. Nyissuk ki a szemünket ezekre és merjünk hinni a csodákban!

Borítókép - Fotó: Soloway | Dreamstime.com
Blog Szilágyi Anna
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Zoltán 2021. 06. 30. 15:12

    Én is szeretném ezeket bizonyára, de nekem nem mutatta meg Isten. 🙁 Szerencsés a T. szerző, hogy őneki igen.