2021. 06. 18.

Mit ígér nekünk Isten?

Vajon az Úr ígér nekem boldogságot, családot, gyermeket, sikeres karriert stb.? Van itt a Földön olyan hivatás, életút, amit az Úr nekünk készít? Hiszek benne, hogy van: egy Istenhez vezető életút. Viszont ez nem a földi boldogság, pontosabban mondva a könnyű boldogság ígérete.

Volt egy idő, mikor azon gondolkoztam, hogy vajon az az elhívás, amit az iránt érzek, hogy anya legyek, Istentől való-e, és ha Istentől való, vajon magában hordozza-e annak az ígéretét, hogy ezt meg is kapom. Reménykedni tudok benne, hogy igen, imádkozni tudok érte, azonban rájöttem, nem kezelhetem úgy, mintha ez járna nekem. Isten nem ígért nekem családot, gyerekeket, élhetek bármilyen, saját emberi elképzelésem szerint istenfélő életet, ennek a jutalmaként nem várhatok földi dolgokat.

Az Úr egyetlen dolgot ígért nekünk azért cserébe, ha Őt követjük: örök életet.

Az Úr útját járni boldogság, hiszen hol lehetnénk legjobban a helyünkön, mint azon az ösvényen, amely Hozzá vezet. Viszont azt nem ígérte, hogy ez az ösvény könnyű életet rejt számunkra és a földi vágyaink beteljesülését. Sőt, ez az út a keskeny út és kevesen járnak rajta. Nem is ámít minket Krisztus egy percig sem, hogy vágyaink rózsaszín csillámpóniján lovagolhatunk be a mennyországba:

hirdetés

Amikor az egész néphez szólt, ezt mondta: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét mindennap és úgy kövessen.” (Lukács 9,23)

Lovas Csenge

 

 

Borítókép - Fotó: Timbrk | Dreamstime.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás