2021. 06. 10.

#csakegygondolat – Keressétek először Isten országát

Friss házasként sokat gondolkoztam azon, hogy mi a legfontosabb tanács, amit adhatnék a tíz évvel ezelőtti önmagamnak, és azoknak, akik most élik át a társkeresés időszakát. A sok – remélem nem tőlem jövő – bölcsességet sikerült leszűkítenem egyre.

Csak egy gondolatot osztanék meg veled, aki előtt még ott az egész élet, aki esetleg úgy érettségiztél most le, hogy sosem voltál még kapcsolatban; vagy netalán az egyetemet hagytad így ott. 

Keresd az Isten országát!

„Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” (Mt 6,31-34)

Ez a legfontosabb tanulság, amit Isten megmutatott nekem hitbeli fejlődésemben. Keressem először Őt, az Ő igazságát, keressem Benne önmagamat és ne egy férfi szerelmében – mert az sosem tud teljessé tenni. Tegyem le elé az aggodalmaimat, az életemet, a céljaimat, Ő pedig teljessé tesz. 

hirdetés

Ez a mondat a házasság meghatározó része is: Isten országának közös kutatása teljessé tesz minket, hálássá a szívet, felkészít a megbocsátásra és a hibáink elismerésére. „Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.” Isten országának keresése elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes életet tudjunk élni, akár szinglik akár házasok vagyunk. Ha csak egy dolgot vésel fel a szívedre, akkor ez legyen az. 

Borítókép: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
#csakegygondolat Harmati Dóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás