2021. 05. 04.

,,Egy idő után már nem kérdés, hogy mi egy család vagyunk” – nevelőszülők vallottak

Mennyire kötődnek egymáshoz a nevelt és az édesgyermekek? Hogyan talált rájuk a nevelőszülőség? Anyák napja alkalmából kérdezett nevelőszülőket a Kárpáti Igaz Szó.

„Négy saját gyermekük van, egyik kislányuk agydaganatos lett 3 évesen. Az orvosok nem adtak neki sok esélyt, viszont csodálatos módon meggyógyult” – meséli Pásztornyicki Diana nevelőszülő. Amikor megkérdezték tőlük, hogy akarnak-e nevelőszülők lenni, akkor nem tudtak nemet mondani a felkérésre, hiszen ezzel a jó Istennek akarták megköszönni, hogy a gyermekük életben maradt. 

Verbóczki Beáta a Ráti Általános Iskolában találkozott először nevelt gyermekekkel, egy kislány az otthonból az ő osztályába került negyedikesként. 

„Különbséget nem teszünk a gyermekek közt, mert a nevelt és édesgyermekek egyformák.” –  mondta Pásztornyicki Diana, aki szerint a gyermekek nagyon szeretik egymást, ha az egyik kap valamit, akkor a másiknak is vesznek. De előfordult már, hogy nagyobb gyermeke vásárolt be a testvéreinek. 

hirdetés

„Egy idő után nem kérdés, hogy mi egy család vagyunk” – mondja Juhász Szilvia, aki szerint nagyon ragaszkodóak a gyerekek, hisz aki egy állami gyermekotthonban él, annak a legnagyobb vágya az, hogy családja legyen. „Nagyon vágynak egy igazi otthonra, és már másnap kimondták, hogy anyuka. Nagyon tudnak alkalmazkodni, szeretetre éhesek.”

Verbóczki Beáta azt is elmesélte, hogy a kötelék és a ragaszkodás igencsak erős, ő már tiszteletbeli nagymama is lett, nevelt nagylánya ragaszkodott hozzá, hogy gyermekének nevelőanyja legyen a nagymamája. 

A videóban a gyerekeket is megkérdezték, hogyan készülnek anyák napjára, ők pedig határozott elképzelésekről számoltak be. 

A teljes videót itt lehet megtekinteni:

Borítókép: Inara Prusakova | Dreamstime.com
Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás