2021. 04. 24.

Öt szentírási szakasz, amely lendületet adhat a napodnak

Reggelente néha sok nehézséggel nézünk szembe: lustának érezzük magunkat, nehezen jutnak eszünkbe napindító, pozitív gondolatok, vagy esetleg bal lábbal kelünk fel. Ilyen helyzetekben segítségünkre lehet néhány bibliai igeszakasz.

  1.  Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és Ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Példabeszédek 3,5-6)

Engem mindig megnyugtat ez az igeszakasz. Sokszor, ha egy nehéz nap előtt állunk, jó arra gondolni, hogy Isten sokkal jobban tudja, mit csinál, mint ahogy mi azt gondoljuk. Éppen ezért jól indul a nap, ha már reggel összes bizalmunkat neki ajándékozzuk, hogy úgy történjenek a nap eseményei, ahogy Ő azt eltervezte számunkra, így teljesen felesleges aggódni és szorongani (és ez minden szituációra igaz)!

Higgyük el, hogy az lesz számunkra a legjobb, ahogy az Úr tervbe vette!

  1.  A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. (Galáta 6,9)

Ugyanolyan fontos mások felé szeretettel fordulni, mint magunk felé. A napindítás már jól sülhet el, ha követjük az idézet utasításait, és valami jót teszünk mással. Felebarátunkkal, a bolygónkkal, egy állattal, egy idegennel… És ez a jótett minket is boldoggá fog tenni, így „aratunk majd.” De nagyon fontos, hogy saját magunkat se hagyjuk ki ebből, nagyon fontos saját magunk szeretete, hiszen mi is Isten képmásai vagyunk.

hirdetés
  1.  Boldog az az ember, aki a kísértésben helytáll, mert miután kiállja a próbát, megkapja az élet koszorúját, amelyet az Úr azoknak ígért, akik őt szeretik. (Jakab 1,12)

Reggelente bizony sokféle kísértés talál meg minket. Jó lenne még egy kicsit lustálkodni, visszahúz az ágy, néha nehéz pozitív gondolatokkal indítani a napot és az élet napos oldalát nézni. De ha összeszedjük magunkat és helytállunk, „kiálljuk a próbát”, onnantól lendületet kapunk, és könnyebben fog menni az egész nap. Minden kis dicsőséget érdemes megünnepelni, akár azt is, hogy sikerül ébredés után „állítani az agyunkon” és azt gondolni: „Milyen jó nap lesz a mai”!

  1.  Szabad akaratból hívott minket életre az igazság szavával, hogy mintegy az első termése legyünk teremtményeinek. (Jakab 1,18)

Napkezdéskor jusson eszünkbe, az Úr nem véletlenül hívott minket életre, célja van velünk. Ezt pedig köszönjük meg neki minden nap, mondjuk el már reggel, hogy miért lehetünk hálásak! Csodálatos dolog, hogy egy újabb napot ajándékozott nekünk Isten, hogy valami jót hozzunk ki belőle, hogy egészségesek vagyunk, van fedél a fejünk felett, biztonságban vagyunk… Bár alapvető dolognak vesszük ezeket, mert megszoktuk, igenis érdemes ezeket a dolgokat megköszönni Neki!

  1.  Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. (János 15,7)

Bár sokat hangoztattam, hogy bízzuk Istenre mindent, néha mégis kérünk tőle dolgokat és ezeket Ő figyelembe veszi. Nagyon fontos az imádkozás során, főleg reggel, hogy tervezzük meg a napot, beszéljük meg az Úrral is, mi tenne minket boldoggá, mi lenne jó, ha sikerülne abban az időszakban.

Még több erőt és reményt fog adni, hogy Vele indíthatjuk a napot és jó tudni, hogy Ő mindig mellettünk áll, figyelve arra is, ami a mi szívünk vágya.

Ujhelyi Dóra

Borítókép - Fotó: Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás