2021. 04. 06.

Vajon az ünnepen túl is elvisszük húsvét örömhírét?

Általában az ünnepi időszakokban jobban odafigyelünk embertársainkra és környezetünkre. De vajon az ünnep elmúltával is így teszünk? A mai időjárás nem segít minket ebben, mégis próbáljuk meg húsvét örömhírét a hétköznapokban is megélni.

„Láttam az Urat!” Mária Magdolna ezzel a hírrel sietett a tanítványokhoz, hogy elmondja nekik, mit üzent az Úr. Így húsvét után mi is visszatérünk a szokványos, vagy éppen a járvány miatt már átalakult hétköznapjainkhoz. De vajon milyen lelkülettel visszük el mi az Úr üzenetét embertársainkhoz? A mai zord időjárás talán nem segít minket abban, hogy a húsvéti örömhír látszódjon rajtunk. Számomra mindenesetre lehangoló a múlt heti tavasz után visszaesni kicsit a télbe.

Talán így nagyobb kihívás az, hogy a hétvégi ünnep során megtapasztaltakat ne csak magunkban tartsuk, hanem meg is éljük azokat. Mostanság a találkozások lecsökkenésével, a maszkok mögül nem olyan könnyű, hogy ez a húsvéti öröm sugározzon rólunk. Azonban mégis számtalan lehetőség van rá, hogy a húsvéton túl is jobban odafigyeljünk embertársainkra.

hirdetés

Egy-egy apró figyelmesség, egy jó szó a maszk mögül a csüggedt boltosnak, vagy bárkinek, akinek úgy érezzük, hogy szüksége van rá, szintén jó módszer lehet, hogy terjesszük Jézus örömhírét.

Az elmúlt bő egy évben megtapasztaltuk, hogy a vírus milyen sebességgel terjed. Bárcsak a szeretet, amelyet Jézus tanított nekünk, az tudna így terjedni a hétköznapokban. Hiszen az ünnepek alkalmával, legyen az karácsony vagy húsvét, általában azért mindenki odafigyel a másikra. De legyen az év minden napja ünnep számunkra! Hiszen Jézus meghalt a mi bűneinkért a kereszten, majd feltámadt a halálból. Ez a tett pedig olyan példa lehet számunkra, amelyet talán nem is tudunk felfogni.

A hétköznapokban rengeteg hétköznapi hőssel találkozhatunk, akikről talán nem is gondoljuk, hogy mennyit tesznek értünk az ünnepek elmúltával is. Imádkozzunk értük és azért, hogy a húsvéti örömhírt mi is sugározzuk életünkkel, tetteinkkel embertársaink felé!

Borítókép - Fotó: Kiosea39 | Dreamstime.com
#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás