2021. 04. 03.

Mire hív minket a kereszt?

A szent három napban talán különösen is nagy értéke van annak, ha sikerül elcsendesednünk, amit a természetben talán könnyebben elérhetünk, mint az otthoni megszokott környezetünkben.

Sokaknak biztos nem jelent gondot kicsit megválniuk az okostelefonjaiktól vagy az internettől, ennek ellenére nekem munkám miatt erre ritkán van lehetőségem. Igényem viszont lenne sűrűbben is, a héten szerencsére lehetőségem is volt erre. Remek idő volt ugyanis ahhoz, hogy tartsak egy kis szünetet a munkában és a családdal kimozduljunk a természetbe, így kicsit lélekben is elcsendesülhettem a nagyhéten. Mindenkinek javaslom, ha van egy kis ideje és lehetősége, akkor keressen fel a közelben egy erdőt, mezőt, vagy vízpartot – természetesen a vírus miatt vigyázva embertársaira, így ne olyan helyre menjünk, ahol sokan vannak –, és kicsit csendesedjen el.

Gondoljunk arra a keresztre, amelyen Jézus meghalt értünk nagypénteken. Vajon mit jelent számunkra ez a tett? Mire hív minket ez a kereszt?

Biztos nem könnyű az elhúzódó járvány miatt, különböző okokból senkinek sem. Valószínűleg az apostoloknak sem lehetett könnyű, amikor elveszítették azt, akit mesterükként követtek. Nagyszombaton azonban a feltámadás örömhíre számunkra is erőt és reményt kell, hogy adjon! Ugyanis Ő az, aki fényként világít az életünkben még akkor is, ha azt érezzük, sötét minden körülöttünk. Ezt a természet ajándékaival körülvéve talán még inkább át tudjuk gondolni és megérteni.

Kívánok mindenkinek lelki élményekben gazdag, áldott húsvétot!

hirdetés
Borítókép - Fotó: Flynt | Dreamstime.com
#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás