2021. 03. 19.

Apák imája

Ma van Szent József ünnepe, aki az ácsok, utazók, ateista munkások, otthonalapítók, az Egyház és számos ország védőszentje. De mindenek előtt az apák és a férfiak példaképe.
Apák imája.

Uram,
elfogadom, hogy a gyermekeim és a feleségem is elsősorban a te gyermekeid és csak utána tartoznak hozzám. Ajándékba kaptam őket tőled. Köszönöm, hogy részese lehetek az életüknek.
Elfogadom, hogy nem fog mindig minden az én elképzeléseim szerint történni, de szeretném, ha a te áldásod és vezetésed mindig jelen lenne az életünkben.
Elfogadom a férfiúi és az apai kötelességeimet, feladataimat, amelyeket rám bíztál. Ahogy Józsefet is jól ismerték és megbecsülték a munkája kapcsán, én is szeretnék helytállni a szakmámban, hivatásomban. Nem utolsósorban pedig a hitemmel is szeretnék példát adni a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek.

hirdetés

Uram,
adj nekem istenfélő és nyitott szívet, hogy meghalljam a te hangod, meglássam az utat, amelyet zámomra készítesz.
Adj bátorságot és erőt, hogy a feleségemet úgy tudjam szeretni, ahogy József is szerette Máriát. Gondoskodjam róla betegségben és egészségben, álljak mellette az ő kihívásaiban és együtt tudjak vele örülni a sikereinek, örömeinek.
Adj alázatos szívet a gyermekeim neveléséhez, ahogy József is alázattal nevelte Jézust, az Élő Isten egyszülött fiát. Segíts nekem megérteni Igéd által, hogyan kell a neked tetsző módon nevelnem a gyermekeimet és hozzád vezetni őket.
Adj békét Lelked vezetése által, hogy mindig kitartó, bátor és védelmező vezetője lehessek a családomnak. Hálát adok, hogy rám bíztad őket.

Ámen

 

Kép:  Andrey Popov | Dreamstime.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás