2021. 03. 06.

A reformátusok is reménykednek a húsvéti nyitásban

A személyes gyülekezeti alkalmak szünetelnek a lezárások idejére a Magyarországi Református Egyházban is, a húsvéti istentiszteletekről március végén döntenek.

Ahogyan azt korábban írtuk, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében bejelentették, hogy március 8-tól szünetelnek a nyilvános misék, és a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége is arra kérte a gyülekezeteket, hogy a korlátozások idejére tarózkodjanak a személyes találkozásoktól. A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa is hasonlóan rendelkezett. 

„2021. március 8. és 26. között terjedő időszakban minden, személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel. Tartsunk istentiszteleteket és gyülekezeti alkalmakat digitális eszközök segítségével, a gyülekezet helyi lehetőségeinek figyelembevételével.” – majd hozzátették, hogy a lezárások idejére se feledkezzenek meg a gyülekezetek és a lelkészek a bajbajutott testvérekről.  „Kérünk minden lelkipásztort és presbitériumot, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is találjanak módot a bajba jutottak, betegek és magányosok lelki támogatására, és nyújtsanak segítséget az erre rászorulóknak.” 

hirdetés

A nagyheti és a húsvéti istentiszteletek rendjéről március 26-án fognak dönteni. 

A teljes nyilatkozat itt olvasható.

Borítókép: Tobias Arhelger | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás