2021. 02. 05.

Miben segít, ha már február elején csokinyuszik vannak a boltokban?

Február elején már csokinyuszikkal van tele a bolt? Elsőre megdöbbentett, hiszen még a nagyböjt sem kezdődött el. Azonban a meglepődés után rájöttem, hogy még a javamra is válhat, hogy már most szembesültem ezzel.

Amikor a hét elején megláttam az egyik boltban a húsvétinyuszis pultot, az első reakcióm az volt, hogy megnéztem a naptáramat, hátha nem vettem észre ebben a járványos időszakban, hogy elkezdődött a nagyböjt. Hamar kiderült, hogy még van egy kis idő addig, így jött a következő gondolatom, hogy február 1-jén miért kell csokinyusziktól és -tojásoktól tele lennie a pultnak? Hiszen még annyira távol van húsvét… Természetesen tudom, hogy a kereskedelemben az ünnepekre, legyen az húsvét vagy karácsony, sokkal hamarabb megkezdik a „készülődést”. Mégis, mintha azt érezném, hogy az utóbbi években egyre hamarabb szembesítenek bennünket a boltokban egy-egy ünnepi időszak közeledtével.

Aztán mégis arra jutottam, hogy nem is olyan nagy baj, hogy már február elején a csokinyuszikkal kellett találkoznom a boltban. Ugyanis ez ráébresztett arra, hogy valóban hamarosan itt van a nagyböjti időszak. Bár még van addig nagyjából két hét, legalább már most tudatosíthatom magamban, hogy közeledik a böjti időszak.

Így a nagy hajtásban talán nem „beesek” majd az egyházi évnek ebbe a kiemelt periódusába, hanem van még időm felkészülni rá.

Sokszor csak előtte való nap jövök rá, hogy már kezdődik is a nagyböjt, most viszont próbálom felkészíteni magamat lélekben is, ha már ilyen korán szembesítettek vele, hogy közeledik a húsvét. Bátorítok arra mindenkit, hogy álljunk meg kicsit a rohanásban a hétvégén és tervezzük meg már előre a nagyböjtünket, hogy mire szeretnénk kiemelten figyelni ahhoz, hogy húsvétkor ne érjen váratlanul bennünket az ünnepi időszak!

Borítókép - Fotó: Grondin Franck Olivier | Dreamstime.com
Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás