2021. 02. 04.

Ezekre a szavakra kerestetek rá a legtöbbet a karantén alatt

Már lassan egy éve élünk együtt a  járvánnyal és az ezzel járó korlátozásokkal. Talán elmondhatjuk, hogy „megszoktuk” mindazt, ami ezzel jár. Azonban az első lezárások idején egy emberként járt át minket a félelem és a szorongás. Mi az, amit ilyenkor a 777 olvasói kerestek az oldalon? Ennek a kérdésnek jártunk utána, és kigyűjtöttük azt a 10 kifejezést, amire a legtöbben kerestetek rá az első lezárások idején.

  1. Imalánc
  2. Reggeli ima
  3. Házasság
  4. Gyermekre vágyva
  5. Férfi és nő
  6. Szerelem
  7. Papp
  8. Ima
  9. Imatipp
  10. Keresztút

Számunkra csöppet sem meglepő, hogy egy ilyen helyzetben az imához fordul mindenki, egészen megrázó, ahogyan a top tízes keresési listából négy találat is az imádsággal kapcsolatos. A Pánik helyett ima kezdeményezésünk imalánca áll a keresések első helyén, ami olyan sikeres volt, hogy nemzetközi méretűvé duzzadt, és majdnem hetvenezren csatlakoztak hozzá. 

A karantén okozta bezártság a családi kapcsolatokat is megnehezítette, a mi véleményünk szerint nem véletlen, hogy a házasság, szerelem és a gyermekvállalás, meddőség témaköre is előkerült – utóbbiról a Gyermekre vágyva sorozatunk ír. A hetedik keresési találat nem másra vonatkozik, mint Papp Miklósra, kinek népszerű A Papp válaszol! sorozatában személyes kérdéseket tehettek fel a görögkatolikus papnak. 

hirdetés

Számunkra ez a lista azért is nagyon megható, mert általa hozzátok, az olvasóinkhoz kerülünk egy kicsit közelebb. Ezeket a szavakat elnézve mi is átérezzük azokat a valós problémákat, emberi sorsokat, melyek egy-egy keresés mögött állnak. Szeretnénk ebben az évben is, a járványnak az új szakaszában is mellettetek állni, és elhozni a felszabadító örömhírt, bármin is mentek éppen keresztül! 

Borítókép: Rawpixelimages | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 02. 05. 08:45

    “csöppet sem meglepő, hogy egy ilyen helyzetben az imához fordul mindenki” Milyen jó,hogy nem egy nyelvet beszélünk de a jelentésük szinte azonos. Aki például nem hisz Istenben de szereti a spiritualitás újabb ágát,ő azt mondja bevonzza a dolgokat. Minden ima és bevonzás egy helyre kerül. Én nem esek abba a tévedésbe,hogy azt mondjam,egy helyre,méghozzá a keresztények istenéhez. Én csak egyszerűen azt mondom,hogy az Istenhez, és ez mindenkinek jelenti amit jelent. Én nem rekesztem ki a buddhistákat azzal az egy gondolattal,hogy “csak Jézus által kerülhet valaki a mennybe”. Legtöbb keresztény ezt nem érti meg,de nem az ő hibája ez,hanem a tanítóké. Akár imádkozol,akár bevonzasz,akár csak gondolsz valamire,a végállomás mindig egy és most kivételesen nem mondom ki,hogy ki Ő/mi Az.
    Papp Miklóson nem csodálkozom,nekem is az egyik kedvencem. Olyan tanító aki kiszélesíti és nem szűkíti a látókörödet.(Papi árnyékát,azaz a dogmáit, neki sem sikerül teljesen átlépnie,de ez nekem jó)