2020. 12. 01.

Karácsony túlköltekezés nélkül

Mit szólnál, ha idén nem az ajándékok körül forogna a karácsony, hanem arról szólna, hogy – ha szűk körben is – együtt lehettek azokkal, akikkel szeretitek egymást?

Itt a december, jönnek a fizetések, és azzal együtt a csábítás is, hogy költekezz – hiszen most indok is van, mindenkinek kell karácsonyi ajándék. Hidd el, tudom, miről beszélek. Csakhogy ennek idén nem feltétlenül kell így lennie. Mielőtt bemennél a plázákba és hagynád magad, hogy lenyűgözzenek az ünnepi ajánlatok, gondold végig, mi lenne a reális cél idén. Ha például elvesztetted a munkád a járvány miatt, értelemszerűen senki nem fogja elvárni idén, hogy annyi mindent vegyél a családnak. De ha megvan az állásod, akkor is érdemes átgondolni, hogy

az illetőnek tényleg szüksége van-e arra a sokadik tárgyra vagy inkább csak arra vágyik, hogy kifejezd felé, mennyire szereted.

Ez pedig nem azon múlik, mennyit költöttél az ajándékára. Sokkal inkább azon, hogy mennyire személyes, mennyire szól neki. Nem azt mondom, hogy mindenki üljön le kézműves ajándékokat készíteni – az év végi hajrában sokunknak nincs erre ideje –, de végiggondolni, hogy milyen apróság illene a családtagjaid személyiségéhez, nem luxus. Az sem, ha írsz mellé néhány sort arról, hogy miért fontos ő neked, miket szeretsz benne.

Mivel idén a vírushelyzet miatt nem biztos, hogy tudunk találkozni a tágabb családdal, a nagyszülőkkel, választhatod azt, hogy postán feladsz nekik egy egyszerű képeslapot, rajta ugyanígy néhány sorral. Tényleg nem kell sok az örömhöz! Gondolj bele, hogy te is igazából annak örülsz az ajándéknál, hogy a másik gondolt rád – akkor ez valószínűleg a szeretteidnél is így működik.

hirdetés

Azt se felejtsük el, hogy a legnagyobb ajándékunk idén is az, hogy Jézus eljött a földre és ma is él – Őt ünnepeljük.

Ha a saját teljesítményünk helyett (legyen az főzés, takarítás, költekezés) Rá figyelünk, egy sokkal békésebb és örömtelibb adventünk, majd karácsonyunk lehet.

Borítókép - Fotó: Frizzantine | Dreamstime.com
Blog Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás