2020. 11. 22.

Ima, ha távol érzed magad Istentől

Van olyan, amikor nem tudok imádkozni a saját szavaimmal – akkora káosz van bennem, hogy nem tudom megfogalmazni Istennek. Ilyenkor nagyon szeretem más imáit olvasni, mert sokszor pontosan tükrözi az én szívem állapotát is. Henri J. M. Nouwen holland katolikus pap, teológusprofesszor imája azért is különleges, mert benne egyből ott van a válasz Istentől is.

Uram, Jézus!

Szíved annyira vágyakozik, hogy szeressen engem; annyira lángol a tűztől, hogy melegítsen engem! Olyan nagyon szeretnél otthont adni nekem, hogy megérezzem: hozzád tartozom; egy lakóhelyet, menedéket, ahol védettséget érzek; mentsvárat, ahol biztonságban vagyok. Ott állsz életem oly sok terén és zugában és olyan nagy gyengédséggel mondod:
„Jöjj és láss! Jöjj és maradj velem! Amikor szomjas vagy, jöjj hozzám! Aki bizalmadat belém vetetted, jöjj és igyál! Jöjj, aki fáradt vagy, kimerült, lehangolt, bátortalan és elcsüggedt! Jöjj, aki testi fájdalmat érzel és fáradtságot nyugtalan elmédben, kétségeket és gyötrelmet szíved mélyén! Jöjj és tudd meg: azért jöttem, hogy új szívet és új lelket adjak neked, sőt új testet is, amelyben a szépség és a remény jeleiként láthatók életed küzdelmei! Jöjj hozzám, és bízz bennem!
Atyám házában sok hely van. Most elmegyek, hogy helyet készítsek neked, és miután elmentem és helyet készítettem, visszajövök és magamhoz veszlek, hogy ott lehess, ahol én vagyok.”

hirdetés

Jézus, hallom szavaidat. Hallani akarom egész valómmal. Azt akarom, hogy szavaid testet öltesenek bennem és lakóhelyet készítsenek számodra. Bízom benned, Uram, de segíts a bizalmatlanság és a kétség pillanataiban! Kérlek, Uram, mindig hívj vissza magadhoz, éjjel és nappal, örömben és bánatban, a sikerek és a kudarcok perceiben! Ne engedd soha, hogy elhagyjalak!

 

Forrás: Henri J. M. Nouwen: Szívemből szólok szívedhez 

Borítókép - Fotó: Mary Katherine Wynn | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 11. 22. 10:44

    “Ima, ha távol érzed magad Istentől” Itt a megoldás arra,hogy ki a legfőbb és legfontosabb. Isten ugyanis mindig jelen van velünk,azaz nem tudunk távol lenni tőle. Azonban távol tudjuk érezni Őt,ezért nem Istent kell magunkhoz hívni hanem magunkat kell alkalmassá tenni,hogy közel érezzük. Érted??!! Ezért vagy te a legfontosabb,neked kell azon dolgoznod,hogy közel legyél hozzá. Ha Istent teszed a legfontosabbá az lesz a vége,hogy hol érzed hol nem. Azért,mert nem Istentől függ ez,hanem tőled.
    “nem tudom megfogalmazni Istennek.” Te tényleg nem tudod elképzelni Istentől,hogy nem ért meg? Akár így akár úgy,de mindenképp tisztán tudja az érzéseidet,gondolataidat. Ezért NE aggódj.
    “Azt akarom, hogy szavaid testet öltesenek bennem és lakóhelyet készítsenek számodra.” Ugyan az mint az első. Nem Istenen/Jézuson múlik,hogy “szavaid testet öltesenek bennem” hanem rajtad. Te vagy az egyedüli aki tehet érte valamit. A környezeted és minden más tud segíteni,de a felelősség (nem árt gyakorolni) a tiéd. Ha nem sikerül ne hárítsd a sátánra,hanem állj neki gondolkodni és ha kell változtatni magadon. (mert ne csodálkozz,ha mindig ugyan azt csinálod az eredmény is mindig ugyan az lesz)

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 11. 22. 10:50

    “Ima, ha távol érzed magad Istentől” Nagyon pontos és jó megfogalmazás! Látom tudod,hogy Isten mindig jelenlévő jelenléte az igazság. Ajánlom,hogy ezt a logikát picit szélesítsd ki másra is. Legyél bátor és légy felelősségtudatos.