2020. 11. 21.

#csakegygondolat – Amikor az idő segít

Vannak helyzetek, amelyeket nem tudunk azonnal megoldani. Lehet, hogy megteszünk mindent: bevetjük a legjobb problémamegoldó eszközeinket, de mégsem változik semmi. Ilyenkor annyit tudunk csak tenni, hogy az időre bízzuk.

Biztos veled is előfordult már, hogy egy nehéz helyzet vagy akadály került az életedbe, melyet a szokásos módon szerettél volna kezelni, és mások is erre buzdítottak. Azonban hiába tudtad, hogy mit kéne tenni, valahogyan nem érkezett megoldás. 

A kezdeti magabiztosságod lassan elpárolgott. Hogy lehet, hogy megteszek mindent és mégsem érzem a megkönnyebbülést? Bedobtam a pénzt az automatába, most már jöhetne az, amit kértem. 

hirdetés

Azonban az élet nem így működik és Isten is távol áll egy automatától. Viszont ezek azok az időszakok, melyek a legmélyrehatóbban tudják formálni a hitünket, mert kitartásra és tudatos küzdelemre van szükségünk. Igen, ilyenkor olyasmit is megkérdőjelezünk, amiben addig megrendíthetetlenül hittünk, mégis szükségünk van ezekre a kérdésekre. Ha hittel megharcoljuk életünk megpróbáltatásait, akkor lesz igazán személyes az Istennel való kapcsolatunk. Nem akkor, amikor minden rendben van, sem akkor, amikor azonnal érkezik a megoldás. 

Amikor elfogadjuk, hogy nem tudunk azonnal válaszokat és megoldást kapni, akkor tanuljuk meg igazán Istenre bízni az életünket. Szembesülünk emberségünkkel és azzal, hogy kegyelemre szorulunk. 

„Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, a dicsőségre és a tisztességre.” (1 Péter 1,6-7)

 

Borítókép: Unsplash
#csakegygondolat Harmati Dóra
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 11. 21. 22:15

    “Hogy lehet, hogy megteszek mindent” ez hasonló a mindenhol kerestem-re. Ha kerested volna mindenhol,meglenne,ott ahol van,nem kerested,tehát nem kerested mindenhol. Ez a csúnya levezetés arra jó,hogy ne dőlj be a butuska gondolatoknak és ne add fel.
    “és Isten is távol áll egy automatától” Ejha,én nem mernék ilyen példát mondani de elképesztően jó és igaz. Azonban ha ezt tudjuk,akkor mért nem tekintünk Istenre úgy mint NEM egy automatára??? Mert nekem úgy tűnik,hogy a legtöbb ember egy hatalmas automatát lát Istenben. Vagy egy végtelenül jó és szerető lényt.
    “kitartásra és tudatos küzdelemre van szükségünk” Ez egy gyöngyszem.
    “akkor tanuljuk meg igazán Istenre bízni az életünket. Szembesülünk emberségünkkel és azzal, hogy kegyelemre szorulunk.” (ide most írnom kellene valamit! Írnom kellene?? Kellene,de … Az emberi gondolkodás nagyon érdekes)